Uzroci poslati na analizu

U Dubrovniku se sumnja na koronavirus: Muškarac ima blage simptome oboljenja

  • 04.02.2020. 13:29

U Hrvatskoj je zabilježen još jedan slučaj sumnjiv na koronavirus. Muškarac iz Dubrovnika, koji je bio u Kini, ima blage simptome oboljenja. Iz Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo kazali su kako su poslali uzorke na analizu, ali ne vjeruju da će biti pozitivni.

Rezultati testova dvojice muškaraca iz Vinkovaca bit će poznati poslije podne, potvrdio je direktor HZJZ-a Bernard Kaić.

Kaića su novinari pitali o autobusu punom turista iz Hong Konga. On je potvrdio da se ti turisti nalaze u Hrvatskoj, ali rekao kako to nema veze jer Hong Kong nije u rizičnoj skupini zemalja.  

- Gotovo je nemoguće da neko od zaraženih ne dođe u Hrvatsku - rekao je Kaić. 

Takođe, potvrdio je kako su i dvije turistice iz Kine koje su se ukrcale u Ljubljani u autobus i preko Bregane ušle u Hrvatsku zdrave, ali pod nadzorom. Nemaju simptome bolesti. One se i dalje nalaze u Hrvatskoj.

- Što se tiče gripe, ove sezone nije visoka zaraznost. Jedna bolesna osoba zarazi dvije osobe. Prema najnovijim informacijama, koronavirus je puno zarazniji od gripe. Ako se brzo ne zaustavi zaraza u Kini, praktički je nemoguće da bolest ne dođe u Hrvatsku - rekao je Kaić.

Тагови:
  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина