Slovenija

Turistički potencijali na Bledu primamljivi za posjetioce

  • 27.06.2021. 18:33

Na Bledskom zamku, a za stolom u ćošku restorana Tatjana i Janez uživaju u veličanstvenom prizoru i slave godišnjicu braka. “Kud ćeš veće romantike od posjete Bledu”, šeretski će Janez koji nam kaže da su iskoristili slobodne dane da sebi daju oduška. 

Na našu molbu pao je i poljubac.

Turista na Bledu ima, ali ih je bar duplo manje nego minulih godina u ovo vrijeme, a većina gostiju pristigla iz zemalja bivše Jugoslavije. Finansijske posljedice Kovida 19 na svojoj koži itekako osjete lokalni trgovci koji ne kriju da je pazar tanji nego što su navikli.

Ipak, Bledski župan Janez Fajfar u svemu pronalazi i dobre stvari.

Bled je u zadnje vrijeme postao primamljiv za brojne fudbalske klubove iz regiona, koji sve čećće biraju ovo mjesto za svoju bazu tokom pripremnog perioda. Fajfeer ne krije da ga raduje procva fudbalskog turizma.

Bled nudi za svakog ponešto, a sve će dočekati mir, ljubaznost I bajkovita priroda. I nešto skuplja kafa od one u Banjaluci.

Тагови:
  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.