ATV u Herceg Novom

Turistička sezona loše počela

  • 17.07.2019. 19:31

Turistička sezona u Herceg Novom nije krenula baš najbolje. Turista je manje nego ikada do sada, žale se ugostitelji. Ljubomir Lalović decenijama je u ovom poslu, kaže da ne pamti manje gostiju, zna i razloge.

"Ja 25 godina držim lokal i sezona je jedna od lošijih. Nažalost, malo je i vrijeme pokvarilo, ali ima i drugih faktora koji su uticali. Mislim da nedovoljno radimo kao država, kao grad, prave se pogrešni potezi," rekao je Ljubomir Lalović, ugostitelj.

Predsezona je obećavala, kažu u Turističkoj organizaciji. Očekivanja se, međutim nisu ispunila. Osim manje gostiju u julu, i kiša je kumovala lošim rezultatima. Zato su sve oči sada uprte u avgust. 

Prema podacima Turističke organizacije Herceg Novi i ove godine najveći broj gostiju stiže iz Srbije i BiH, ali i ostalih zemalja okruženja.

Što se gostiju sa naših terena tiče, za sada je najviše Hercegovaca, kojima more nije daleko. Novom se redovno vraćaju stalni gosti, a i oni su ovog ljeta primijetili da gužvi nema kao ranije. 

"Ja sam bila i u junu i čini mi se da je tada bilo mnogo više ljudi nego sada."
"Mislim da ima manje gostiju nego prošle godine."
"Ovdje je odlično u svakom smislu. Gostoprimstvo i lijepo more," rekli su Hercegovci koji su na odmoru u Herceg Novom.

Prosjek donekle poprave i oni koji u Herceg Novi doplove na dan. Ove godine primjetno je da ima više Mađara i Poljaka. Za one koji odluče da ipak ostanu više dana, u Herceg Novom poručuju da slobodnih kreveta, iako je špica sezone - ima dovoljno. 

"Što se tiče kapaciteta Herceg Novi raspolaže sa 39 hotela i sedam kampova. U privatnom smještaju imamo nekih 12.000 ležajeva a što se tiče hotelskih kapaciteta tu raspolažemo sa 4.000 kreveta," kaže Natalija Terzić, Turistička organizacija Herceg Novi.

I cijene vjerovatno utiču na broj gostiju, kažu u Turističkoj organizaciji. Iako su ostale na nivou prošlogodišnjih, u hotelu sa tri zvjezdice noć po osobi se plaća 50 maraka, a u luksuznim hotelima i do 10 puta više. 

  • 21:30 Серија: Авионџије

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Прича о озлоглашеном нарко босу, једном од најопаснијих и крволочнијих мафијаша.

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 23:45 Ноћни програм

    Ноћни програм