Pothlađenost i umor

Trudnica spašena sa Plješevice izgubila bebu

  • 17.01.2019. 22:08

Zbog pothlađenosti i opšteg lošeg stanja usljed umora, jedna od trudnica spašenih u utorak s Plješevice izgubila je dijete, potvrdili su s Odjela ginekologije u Opštoj bolnici Gospić.

Radi se o ženi iz Sirije koje je uz ostalih 14 migranata spasila granična policija sa planine kod Korenice.

Podsjetimo, šestero mališana, pet žena i četiri muškarca krenuli su iz BiH pješice preko planine u Hrvatsku, a na planini su ih zatekli teški vremenski uslovi.

Na mjestima je snijeg bio dubok i pola metra, a temperature su bile ispod nule. Njih su spasili granični policajci iz Korenice koji su ih na svojim rukama iznijeli do vozila Hitne pomoći.

Zbog vrlo niskih temperatura, jake bure i snježnih nanosa nekoliko djece pretrpjelo je promrzline, a neka su djeca i kolabirala.

“Nosio sam u rukama djevojčicu od godinu i po, toliko pothlađenu da se samo stisla u mom naručju i, čim se malo ugrijala, zaspala je suznih očiju”, rekao  je Marin Posavac koji je učestvovao u spašavanju. Nažalost, niske temperature, pothlađenost i teški napori bili su kobni za dijete trudnice.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?