Hrvatska

Tompson: Pupovac širi mržnju prema Hrvatima

13:08, 12.06.2019.
Izvor: Tanjug
Thumbnail
Pjevač Marko Perković Tompson rekao je za predsjednika Samostalne demokratske srpske stranke (SDS S) Milorada Pupovca da “sije mržnju”, jer je komentarišući napad na Srbe na Braču spomenuo i njegovu pjesmu “Boj na Čavoglave” koju on započinje uzvikivanjem ustaškog pozdrava “Za dom spremni”.

Tompson, poznat po ustaškim i antisrpskim pjesmama, poručio je Pupovcu na Fejsbuku da prestane da sije mržnju i govori laži, kao i da prestane da “izluđuje sopstveni narod i podstiče ga na mržnju prema Hrvatima”, prenosi Index.

"Vjerujemo da je i njima dosta patnje i laži od takvog četnikovanja i manipulisanja. Prestanite s krivičnim djelima kao što ste to radili pozivajući naslovnicom u vašem nedjeljniku na klanje Tompsona. Takvih promotera mržnje je bilo krajem osamdesetih i početkom devedesetih, a sjetite se samo vašeg prethodnika, zločinca koji vam je osnovao stranku i shvatićete kako takva mržnja nikome, pa ni vašem narodu ništa dobro ne donosi", napisao je Tompson.

Reakciju Tompsona izazvalo je gostovanje Pupovca na N1 televiziji kada je, komentarišući incident na Braču, rekao da su Tompson i njegova pjesma “Boj na Čavoglave” najveći krivac što se taj incident u Supetru dogodio.
“Živim u zemlji mržnje i nasilja”

Na početku današnje sjednice Hrvatskog sabora predsjednik Samostalne demokratske srpske stranke (SDS S) Milorad Pupovac iskoristio je priliku da skrene pažnju na posljednje slučajeve nasilja nad pripadnicima srpske nacionalnosti, istakavši da živi u “zemlji mržnje i nasilja”.

"Ne živim ni s trunkom mržnje, ali živim u zemlji mržnje i nasilja, motivisanog etničkom mržnjom i etničkim nasiljem", rekao je Pupovac.