Osnivač Agrokora

Todorić: Hrvatska je društveno i privredno uništena, haos i diktatura

  • 05.12.2018. 16:55

Osnivač Agrokora Ivica Todorić, koji je ranije najavio da će se politički aktivirati i izaći na izbore, saopštio je danas da će to uraditi kako bi promijenio "katastrofalan položaj Hrvatske", za koju kaže da je potpuno "privredno uništena, devastirana i u kojoj vladaju haos i diktatura".

"Nakon dvije godine mandata Vlade Andreja Plenkovića, Republika Hrvatska je socijalno, društveno i privredno potpuno uništena, devastirana, imamo haos i diktaturu, svakodnevno gledamo razaranje institucija, najlošija smo članica EU, zadnji smo po svim pokazateljima, na samom smo dnu", ocijenio je Todorić u saopštenju, prenosi Jutarnji list.

Prema njegovim riječima Hrvatska nije zemlja znanja i vladavine prava, niti brine o demografskom statusu i ekonomskom položaju građana i države.

Kao "najbolji primjer" koruptivne antinacionalne vlasti on ističe "otimačinu Agrokora", za koju kaže da je "monstruozni kriminalni projekat, neviđen u istoriji ovog dijela EU".

"Sam sam se borio i dalje se borim istinom i činjenicama protiv kriminala koji je sproveden nad mojom kompanijom, mojim saradnicima i nada mnom. Cijeli svoj život poklonio sam Hrvatskoj, kroz projekt Agrokor, u gradnji moderne, konkurentne industrije koja je na kraju postala najveća u ovom dijelu EU", rekao je Todorić.

On je ocijenio da se u Hrvatskoj moraju okupiti svi ljudski potencijali, kako bi se na najbolji način iskoristila nacionalna bogatstva, kao i da Hrvatska mora da se pokrene i postane zemlja znanja i vladavine prava.

"Siguran sam da ćemo ovu korupcijsku, nesposobnu, diktatorsku vlast jednostavno izbrisati - kako bi svojoj domovini Hrvatskoj i našoj djeci obezbjedili bolju budućnost", rekao je Todorić.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.