Hrvatska

Svjetski mediji pišu o misterioznoj ženi koju su pronašli na Krku: Ko je ona?

  • Извор: Индекс
  • 21.09.2021. 13:38

Ko je ona? Hrvatski policajci pokušavaju identifikovati misterioznu ženu pronađenu na hrvatskom ostvu koja priča engleski i ne sjeća se svog imena - piše u velikom članku britanski The Sun.

O ovom neobičnom slučaju piše i CNN.

- Na udaljenom dijelu hrvatskog ostrva pronađena je žena koja se ne sjeća ko je i kako je tamo dospjela.

Hrvatska policija pokušava identifikovati misterioznu ženu pronađenu na opasnoj stijeni na ostrvu Krku. Žena koja govori 'savršen engleski' pronađena je bez dokumenata i telefona. Ne zna ko je? - navode u članku The Guardian.

Oni prenose i članak 24sata koji sve ove dane detaljno prati misteriozni slučaj s Krka. Razgovarali smo s ljudima koji su joj prvi uskočili u pomoć, pričali s mještanima na čijoj je plaži pronađena, policijom.

HGSS je juče objavio detalje akcije spasavanja žene te naveo da je pronađena 12. septembra u blizini krčke plaže Rudine. "Unesrećena osoba je prenoćila na obali te je zatečena iscrpljena s lakšim tjelesnim povredama i dezorjentisana. Odmah po dojavi na teren je izašlo 12 članova HGSS stanice Rijeka s tri vozila", naveli su iz HGSS-a.

Iz Policijske uprave navode da su pronađenu ženu evidentirali kao osobu trenutno neutvrđenog identiteta. Komunicira samo na engleskom jeziku, ne sjeća se svog identiteta i trenutno je u bolnici. U toku je istraga o njenom identitetu.

Ribar koji je uočio ženu naknadno shvatio da je ona u opasnosti

Novinari Daily Maila razgovarali su s ribarom koji je prvi uočio ženu. "Na engleskom jeziku je vikala 'molim vas, pomozite'. Kako je bilo teško prići području na kojem se nalazila, a bili smo u čamcu, nazvali smo spasilačku službu", ispričao je ribar.

Daily Mail navodi i kako je ribar rekao da je njegova supruga razgovarala s pronađenom ženom te da mu se učinilo da bi njezin naglasak mogao biti škotski.

Ribar je takođe naveo i kako je nesrećnu ženu vidio na stijenama noć ranije, na istom mjestu. Tada međutim nije zvala u pomoć. Da je u nevolji, shvatili su tek sljedećeg dana te su pozvali spasilačku ekipu.

Podsjetimo, policija je prošle sedmice objavila da je na Krku pronađena žena koja se ne sjeća svog identiteta. Bila je povrijeđena, ima oko 60 godina, srednje je tjelesne građe i visine 165 cm, plave kose do ramena i plavih očiju.

U trenutku pronalaska bila je obučena u tamnoplavu majicu na bijele pruge s kapuljačom, crne hlače, tenisice i platnenu kapu-šešir ružičaste boje. Kako piše CNN, nekoliko ljudi se javilo policiji s informacijama, ali identitet žene i dalje ostaje nepoznat. Ona se trenutno nalazi u bolnici i u dobrom je stanju.

HGSS objavio detalje spašavanja

HGSS je ženu našao na obali, povrijeđenu i dezorjentisanu.

"Akcija Rudine - 12. rujna 2021.

Poziv dobijamo oko 9 sati preko Županijskog centra 112, a od strane Službe traganja i spašavanja na moru, koja zbog plime nije u mogućnosti pristupiti unesrećenoj osobi. Saznajemo da se radi o ženskoj osobi s kojom su kontakt uspostavile osobe koje su se noć prije, kao i u tom trenutku, nalazile na manjem plovilu u blizini plaže Rudine.

Unesrećena osoba je prenoćila na obali te je zatečena iscrpljena, s lakšim tjelesnim povredama i dezorjentisana.

Odmah po dojavi na teren izlazi 12 članova HGSS stanice Rijeka s tri vozila. Dolaskom do unesrećene istoj je pružena medicinska pomoć, nakon čega je uslijedio je transport nosiljkom UT2000 do saobraćajnice, gdje je unesrećena predana vozilima Hitne medicinske službe. Time je ova akcija završila oko 11:10", objavili su iz HGSS-a.

(Index)

  • 07:00 Свет пољопривреде (Р)

    Пољопривредна емисија дугогодишње традиције доноси провјерене информације знања и искуства која интересују сваког пољопривредника.

  • 08:00 Емисија: Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:00 Кето кухињица

    Ужине или комплетни оборци прилагођени кето исхрани са ниским удјелом угљених хидрата.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина