Mati Aračiću

Sveštenik u Hrvatskoj obolio od korona virusa

  • 20.03.2020. 19:57

Svešteniku Mati Aračiću (75) iz Sesvetskog Kraljevca u Hrvatskoj ipak je potvrđeno da je obolio od korona virusa.

Kako prenosi "Večernji list", tim povodom oglasio se i župnik župe Isusova uskrsnuća Vlado Letinčić i pozvao sve koji su bili u kontaktu sa sveštenikom i župljaninom Marijanom Ćaćićem da budu u samoizolaciji.

- Dragi i poštovani župljani župe Sesvetski Kraljevec. Pošto je testiranjem na COVID-19 (korona virus) utvrđeno da su dve osobe pozitivne: don Mate Aračić, penzionisani sveštenik i gospodin Marijan Ćaćić, djelilac pričesti - navodi Letinčić u objavi.

- Svi koji smo u posljednjih 20 dana na bili koji način bili u kontaktu sa gore navedenima moramo da idemo u samoizolaciju i da se javimo ljekarima opšte prakse koji će prema potrebi (ukoliko i sami imamo neke simptome) obavijestiti epidemioloske službe. Sada je važno da spriječimo moguće širenje i da zaštitimo jedni druge kroz samoizolaciju. Molim vas da se ova poruka proslijedi našim župljanima preko grupa i kontaktata. U molitvi povezani. Vlado Letinčić, upravitelj župe - dodaje se u objavi za medije.

U Hrvatskoj je prema posljednjim podacima zabeleženo 128 slučajeva korona virusa, a jedna osoba je umrla od ove infekcije.