Lopov mu ukrao 26 satova

Sveštenik poručio: Nisam se ja zavjetovao na siromaštvo, to je samo preporuka!

  • 05.09.2019. 21:40

Serijski lopov Frane Brković (34) za samo četiri mjeseca, od marta do jula 2017. godine, pokrao je devet crkava i dva parohijska stana.

Najveći plijen odnio je iz stana sveštenika Marija Sikirića u Zadru. Našao je i ukrao 26 ručnih satova.

"To je nešto što je meni drago i što meni bliski ljudi znaju pa mi poklanjaju za rođendane, prilikom promjene parohije i slično. To mi je strast još iz vremena studiranja u Italiji, a sad imam 50 godina. Polovina tih satova je poklonjena. Ali ja imam neku svoju nagradu za rad i mogu s njom da radim šta mi je volja. Ovako ispada da mi se nameće i diktira šta da radim, ali to ne čini institucija za koju radim. Osjećam da sam ugrožen zbog toga, ugrožava mi se privatnost i potražiću zaštitu", rekao je Mario.

Iz njegovog stana serijski provalnik ukrao je satove mnogih poznatih marki poput "roleksa", "omege", "tiso 1853", itd.

"Ne želim da se opravdavam, ali dio tih satova su stari reparirani satovi, a roleks je bio samo jedan. Riješio sam se zbirke, nešto sam poklonio, nešto prodao. Jako mi je drag sat koji mi je poklonio zet pomorac, ali taj mi se nije ni vratio. To su meni uspomene nekih dragih ljudi. Ne znam zašto se stvari postavljaju tako tendenciozno i zašto mi se diktira kako da se ponašam, ako to ne čini Crkva", pita se sveštenik, a novinari su ga podsjetili da mu je "šef" Isus Hrist razdijelio svoje haljine siromasima.

"Ali ja nisam monah i nemam obavezu siromaštva, samo preporuku. Imam ja i oca i majku pa sam od njih dobio nasljedstvo, s braćom i sestrama. Ako sam prodao zemlju, imam svoj novac. To je moja lična stvar. Imam i više od 1.000 knjiga, 30 bijelih majica i 25 pari mudanata, a mogao sam da skupljam poštanske marke ili sličice", rekao je don Mario.

Na Opštinskom sudu u Zadru traje suđenje Frani Brkoviću.

"Ne daj, Bože, da smo se našli sami u istoj prostoriji. Zajedno ne bismo izašli iz sobe. Jesam što jesam, sveštenik, ali sam i Bibinjac", rekao je sveštenik parohije blaženog Alojzija Stepinca.

A onda je objašnjavao šta je htio da kaže.

"Samo sam htio da kažem da imam karakter i vaspitanje sveštenika, a Bibinje su sredina u kojoj sam rastao", rekao je Mario.

  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Сваког радног дана од 6 часова и 55 минута и викендом од 8 часова и 30 минута очекују вас актуелне теме, најновије информације и занимљивости.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.