Sveštenici u Nikšiću i Baru pušteni iz policije

  • 22.06.2020. 07:59

Sveštenici Mitropolije crnogorsko-primorske i Eparhije budimljansko-nikšićke u Nikšiću i Baru pušteni su nakon informativnih razgovora u policiji Crne Gore, javljaju crnogorski elektronski mediji.

Nakon gotovo dva časa, iz Centra bezbjednosti Nikšić kasno sinoć izašao je protojerej Miodrag Todorović sa advokatom Savom Kostićem, a ispred zgrade ih je dočekao veliki broj građana, sveštenici i monahinje.

Todorović je rekao da je dao izjavu povodom organizovane litije u Nikšiću i da je objasnio da je sveštenstvo ispoštovalo mjere Nacionalnog koordinacionog tijela Crne Gore.

Advokat Kostić je rekao da je Todorović objasnio da su cijelo vrijeme bili redari koji su vodili računa da i tokom molebana, kao i da litije bude manje od 200 ljudi, a držan je i razmak u odnosu na ostale građane.

"Nije doneseno rješenje o zadržavanju. Sad, vjerovatno, treba da se pregleda čitav dokazni materijal i da se vidi da li postoji izvršenje krivičnog djela ili ne. Mišljenja sam da ne postoji", naglasio je Kostić.

Prema Kostićevim riječima, to što se na Trgu Šaka Petrovića, koji je javna površina, samoinicijativno okupio veliki broj građana, nije u nadležnosti sveštenstva.

"Policija je korektno postupala i nema te nepotrebne zategnutosti što ne bi bilo poželjno. Apelujem da do toga ne dolazi i u drugim gradovima i da Nikšić bude primjer i ostalima. Vjerujem da postoji nezadovoljstvo građana, ali trebaju se poštovati prije svega civilni, a i Božiji zakoni", poručio je Kostić.

To što policija nije obezbjeđivala litiju i regulisala saobraćaj, prema riječima advokata, pitanje je za policiju.

On je istakao da je možda prisustvo velikog broja građana na Trgu Šaka Petrovića uticalo na to da policija, koja ima, kako je rekao, svoju odgovornost i ovlaštenje, ne obezbjeđuje litiju.

I dva sveštenika Mitropolije crnogorsko-primorske su izašla iz zgrade barske policije, nakon više časova provedenih u prostorijama na informativnom razgovoru sa pripadnicima Centra bezbjednosti ove opštine.

Razišli su se i građani, koji su se, ranije sinoć, okupili u znak podrške barskim sveštenicima.

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Развратник (16+)

    Серија: Развратник

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок