Sveštenici Šljivančanin i Ćalić nakon puštanja iz pritvora: Crna Gora je uvijek bila bastion vjere i slobode

  • 16.06.2020. 17:03

- Dužnost svih hrišćana, posebno nas sveštenika je da se borimo za slobodu, za pobjedu hrišćanstva i čovjeka. Naša borba traje i trajaće, sve do konačne pobjede Hristove. Jasno je odakle je došla sva ova muka-iz Zakona o slobodi vjeroispovijesti. Mi smo svi žrtve i nemamo drugog načina da se izborimo protiv toga. Ovo je samo mala pobjeda, prva etapa na dugom putu. Osjetio sam ljubav naroda i ljubav Crkve ali ovo je zaista nevjerovatno.

Ovako za Novosti govori poslije puštanja iz pritvora, protpprezviter Sabornog hrama Hristovog Vaskrsenja u podgorici, otac Mirčeta Šljivančanin ganut podrškom njemu i SPC u Crnoj Gori.

Njemu je zbog navodno počinjenog krivičnog djela nepostupanja po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici određeno zadržavanje od 72 sata. Istražni sudija u Osnovnom sudu u Podgirici nije mislio tako pa se on u ponedjeljak oko 23 sata našao na slobodi koja mu je uskraćena hapšenjem u nedjelju veče. Baš kao i parohu danilovgradskom Željku Ćaliću, koji je takođe utamničen i oslobođen u isto vrijeme kao Šljivančanin poslije veličanstvenih litija održanih u nedjelju

-Crna Gora je uvijek bila bastion slobode i vjere pravoslavne. Nije ovo šačica, ovo je narod koji brani svoje svetinje, a mi sveštenici smo dio toga. Mežutim, spremni smo na žrtvu, ma kakva ona bila. Nije mi teško palo tamničenje. Žao mi je bilo ljudi koji su bili prisiljeni da nas hapse i zatvaraju, kaže otac Željko, koji smatra da je vjerni narod sa Crkovom svojom, jedinom kanonski priznatom pravoslavnom u Crnoj Gori, na pravom putu.

  • 21:20 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 22:05 Серија: Авионџије (12+)

    ''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:35 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:50 Серија: Ред Рок (12+)

    '''Серија: Ред Рок (12+)

  • 23:20 Ноћни програм

    Ноћни програм