Zadar

Svadba generalove kćerke se pretvorila u novo žarište koronavirusa: Prisustvovalo više od 320 osoba

  • 11.07.2020. 20:57

Na zadarskom području sedam je novooboljelih osoba od covida-19, dvije osobe povezane su s nedavnim vjenčanjem, a ostali su se zarazili na drugom mjestu, saopštio je danas Štab civilne zaštite Zadarske županije.

Kako pišu hrvatski mediji, jedna od zaraženih je i radnica Zavoda za hitnu medicinu Zadarske županije, a tri osobe koje se vežu za nju nisu pacijenti, nego osobe koje su bio dio masovnog vjenčanja koje je ovoga vikenda održano u Zadru.

Direktor Zavoda za hitnu medicinu u Zadru Ivica Erlić potvrdio je Zadarskom listu da je pozitivna jedna njegova doktorica koja je proteklog vikenda bila na zadarskom vjenčanju. Ali od tada se nije vraćala na posao pa u Zavodu niko nije morao u samoizolaciju.

Riječ je o vjenčanju kćerke generala Mladena Fuzula na kojem je bilo više stotina ljudi iz cijele Hrvatske, a o kojem se ovih dana piše u medijima zbog velikog broja zaraženih. Među gostima je bilo i pripadnika MORH-a. Kako prenosi pomenuti list, bilo je 11 radnika Ministarstva odbrane i Oružanih snaga na svadbi te da nikome nije izrečena mjera samoizolacije.

Тагови: