Udruženje radnika i invalida rada

Sud u Strazburu odbio tužbu Srba iz Hrvatske

  • 25.12.2018. 14:03

Evropski sud za ljudska prava u Strazburu odbio je desetak tužbi koje su Srbi podnijeli protiv Hrvatske zbog nemogućnosti ostvarivanja prava stečenih u toj državi.

Predsjednik Udruženja radnika i invalida rada izbjeglih iz Hrvatske sa državljanstvom BiH Nikola Puzigaća rekao je  da su Srbi izbjegli iz Hrvatske poniženi i diskriminisani, da njihove tužbe protiv Hrvatske neprihvatljivim proglašava "sudija-pojedinac", te da se u obrazloženju navodi da na ovakvu odluku stranke nemaju pravo žalbe. 

Puzigaća je najavio da će Udruženje Evropskom sudu za ljudska prava u Strazburu podnijeti krivične prijave protiv "sudija-pojedinaca" koji su donijeli ovakvu odluku. 

"Izbjegli Srbi iz Hrvatske razočarani su ovakvom odlukom Suda u Strazburu, jer proizilazi da ovaj Sud ne želi da zaštiti ljudska prava Srba u Hrvatskoj i njihova stečena prava u toj zemlji kao što su radna, penzijska, imovinska, stanarska i druga prava", zaključio je Puzigaća. 

Udruženje radnika i invalida rada izbjeglih iz Hrvatske, sa državljanstvom BiH, predalo je u oktobru ove godine Evropskom sudu za ljudska prava u Strazburu 10 tužbi protiv Hrvatske zbog nemogućnosti ostvarivanja stečenih prava Srba u toj zemlji. 

"Od 60 pripremljenih tužbi mi smo danas predali 10 kolektivnih tužbi članova Udruženja Evropskom sudu za ljudska prava protiv Hrvatske. Očekujemo da će Strazbur na njih pozitivno odgovoriti", rekao je ranije Puzigaća Srni. 

  • 20:00 Имате ријеч са Милијаном Кос

    ''Ко? Шта? Када? Гдје? Зашто? Како? И ту се питања не заустављају - отворено и одважно.

  • 20:45 Серија: Од јутра до сутра

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:30 Серија: Авионџије

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.