Prilikom skoka u bazen

Student iz Niša se teško povrijedio u Grčkoj

08:00, 13.06.2018.
Izvor: novosti.rs
Thumbnail
Student treće godine Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja Đ.A. iz Vranja teže je povrijeđen u Grčkoj prilikom skoka u bazen i nalazi se u bolnici u Solunu, saopštili su sa Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja u Nišu. 

On je u bolnici u Solunu podvrgnut svim neophodnim dijagnostičkim i terapijskim protokolima.

Đ. A. je, saznaju Novosti, zadobio teške povrede vratnog dijela kičme 9. juna u sportskom kampu u mjestu Nea Fokea u Grčkoj gdje se nalazio na obaveznoj praktičnoj nastavi iz nastavnog predmeta Aktivnosti u prirodi.

U saopštenju fakulteta koje ističe se da je do povređivanja došlo tako što je student samoinicijativno skočio u bazen, u vremenu planiranom za odmor, a prije početka popodnevnog dijela nastavnih aktivnosti.

"Tom prilikom zadobio je teške tjelesne povrede u predjelu vratnog dijela kičmenog stuba. Angažovani nastavnici na obaveznoj praktičnoj nastavi kao i predstavnici kampa i turističke agencije su preduzeli sve neophodne stručne, hitne radnje i postupke kako bi se u najkraćem roku, povrijeđeni student transportovao do najbliže medicinske ustanove. Povrijeđeni student se trenutno nalazi u bolnici u Solunu gdje je podvrgnut svim neophodnim dijagnostičkim i terapijskim protokolima", navodi se u saopštenju dekana Milovana Bratića.

Bratić kaže da je sve organizovano bez ijedne greške i da se student povredio u slobodno vrijeme u kom je trebalo da se odmara da bi bio spreman za popodnevne aktivnosti. 

U saopštenju ističu i da je nezgodi obavještena porodica povrijeđenog studenta, kao i konzulat Srbije u Grčkoj, sa kojima se, kažu sa Fakulteta sporta, ostvaruje dnevna komunikacija.

Inače, studenti su u Grčkoj boravili na obaveznoj praktičnoj nastavi iz nastavnog predmeta aktivnosti u prirodi Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje u Nišu u kampu u kome se obavlja praktični dio nastave koji podrazumijeva razne aktivnosti poput jedrenja, ronjenja, skijanja na vodi.