Prilikom skoka u bazen

Student iz Niša se teško povrijedio u Grčkoj

  • 13.06.2018. 08:00

Student treće godine Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja Đ.A. iz Vranja teže je povrijeđen u Grčkoj prilikom skoka u bazen i nalazi se u bolnici u Solunu, saopštili su sa Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja u Nišu. 

On je u bolnici u Solunu podvrgnut svim neophodnim dijagnostičkim i terapijskim protokolima.

Đ. A. je, saznaju Novosti, zadobio teške povrede vratnog dijela kičme 9. juna u sportskom kampu u mjestu Nea Fokea u Grčkoj gdje se nalazio na obaveznoj praktičnoj nastavi iz nastavnog predmeta Aktivnosti u prirodi.

U saopštenju fakulteta koje ističe se da je do povređivanja došlo tako što je student samoinicijativno skočio u bazen, u vremenu planiranom za odmor, a prije početka popodnevnog dijela nastavnih aktivnosti.

"Tom prilikom zadobio je teške tjelesne povrede u predjelu vratnog dijela kičmenog stuba. Angažovani nastavnici na obaveznoj praktičnoj nastavi kao i predstavnici kampa i turističke agencije su preduzeli sve neophodne stručne, hitne radnje i postupke kako bi se u najkraćem roku, povrijeđeni student transportovao do najbliže medicinske ustanove. Povrijeđeni student se trenutno nalazi u bolnici u Solunu gdje je podvrgnut svim neophodnim dijagnostičkim i terapijskim protokolima", navodi se u saopštenju dekana Milovana Bratića.

Bratić kaže da je sve organizovano bez ijedne greške i da se student povredio u slobodno vrijeme u kom je trebalo da se odmara da bi bio spreman za popodnevne aktivnosti. 

U saopštenju ističu i da je nezgodi obavještena porodica povrijeđenog studenta, kao i konzulat Srbije u Grčkoj, sa kojima se, kažu sa Fakulteta sporta, ostvaruje dnevna komunikacija.

Inače, studenti su u Grčkoj boravili na obaveznoj praktičnoj nastavi iz nastavnog predmeta aktivnosti u prirodi Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje u Nišu u kampu u kome se obavlja praktični dio nastave koji podrazumijeva razne aktivnosti poput jedrenja, ronjenja, skijanja na vodi.

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина