Mitropolit Amfilohije

Stradala djeca u Murinu svjedoci NATO zločina

  • 30.04.2019. 13:47

Njegovo visokopreosveštenstvo mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije služio je danas u mjestu Murino kod Andrijevice pomen za šest poginulih mještana ove varošice tokom NATO bombardovanja 1999. godine, među kojima je troje djece, te istakao da su ova pobijena djeca nebeski svjedoci NATO zločina pred Evropom i svijetom.

Mitropolit Amfilohije je rekao da su oni koji danas "vladaju" Kosmetom počinili velike zločine i na tim zločinima, zajedno sa NATO paktom, nastavljaju da djeluju. 

"Oni pokušavaju da nametnu Srbiji da prihvati taj zločin, a crnogorska vlast ga je već prihvatila. Šta će da radi sa ovim žrtvama u Murinu, sa malim Sašom Stojićem, vojnikom-djetetom od 19 godina, sa trojicom radnika ubijenih u Podgorici, sa hiljadama pobijenih širom Srbije i Crne Gore?", upitao je mitropolit Amfilohije. 

On je uputio molitvu da Bog pomene sve stradalnike i ispuni vjerom, nadom i ljubavlju sva ljudska srca. 

U NATO bombardovanju Murina stradalo je šest civila, od kojih troje djece. 

NATO avijacija je bez ikakve objave i objašnjenja sa desetak projektila bombardovala most na Limu u samom centru naselja. Stradali su civili koji ni na koji način nisu učestvovali u ratnim dejstvima, među njima dvije djevojčice i jedan dječak. 

Poginuli su učenici Osnovne škole "Petar Dedović" - Miroslav Knežević, Olivera Maksimović i Julijana Brudar, radnik škole Vukić Vuletić, penzioner Manojlo Komatina i domaćica Milka Kočanović. 

U napadu su teško povrijeđeni Željko Belanović, Svetlana Zečević i Tina Milović, a lakše Mirko Šoškić, Danilo Jokić, Vasko Čejović, Slobodan Mirosavljević i Slavko Mirković. 

Most na Limu je oštećen, a nije bilo nijedne kuće u okruženju koja nije pretrpjela štetu. Stradali su i pogon tekstilne konfekcije, stari hotel, mjesna prodavnica, kao i Dom kulture.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија

    ''''Серија

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Бизнис клуб (Р)

    Бизнис клуб (Р)