Slučaj "Agrokor"

Stiglo odobrenje iz Londona za dvije istrage protiv Todorića

  • 10.05.2019. 22:05

Hrvatsko Tužilaštvo dobilo je iz Londona odobrenje koje je više mjeseci čekalo kako bi moglo u potpunosti da sprovede dvije istrage protiv hrvatskog preduzetnika Ivice Todorića.

Riječ je o istragama u slučaju "Neksus" i o ugovorima između "Agrokora", čiji je Todorić osnivač, i američkog fonda za nekretnine. 

Todorić nije želio da se odrekne prava, prema kojem za svaki novi postupak London treba dati saglasnost, koja je stigla sredinom aprila. 

Todorićevi advokati su rekli da nisu obaviješteni da je saglasnost stigla, iako su ih tužioci obavijestili da će ročište biti održano. 

Televizija N1 prenosi da se bliži rok od godinu i po za kraj jedne od najkomplikovanijih i najskupljih istraga ikada. 

Istraga bi trebala da bude gotova za 10 dana, nakon čega bi za eventualno pisanje optužnice tužilaštvo imalo još tri mjeseca, a prije toga je neophodno složeno vještačenje koje je povereno poljskoj kompaniji. 

Velika Britanija izručila je 7. novembra prošle godine Todorića, osumnjičenog u aferi "Agrokor" da je nezakonito pribavio 1,142 milijarde kuna (oko 156 miliona evra). 

Tužilaštvo je u oktobru 2017. godine pokrenulo istragu u slučaju "Agrokor", kojom je obuhvaćeno 15 lica, uglavnom bivših članova upravnog ili nadzornog odbora kompanije, kao i dvoje zaposlenih u Revizorskoj kući "Bejker Tili", koja je radila revizorske izvještaje za "Agrokor". 

Među osumnjičenim su i Todorićevi sinovi Ivan i Ante.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

    Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    Авионџије

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)