Crna Gora

Srpskog patrijarha dočekali brojni vjernici u manastiru Podlastva

  • 27.09.2019. 20:19

Njegovu svetost patrijarha srpskog Irineja, koji je danas doputovao u Crnu Goru, dočekalo je u manastiru Podlastva u Grblju mnogobrojno sveštenstvo i veliki broj vjernika iz Boke, Crne Gore, Republike Srpske i Srbije.

Srpskog patrijarha je kasno popodne na tivatskom aerodromu dočekao Njegovo visokopreosveštenstvo mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije, nakon čega se odmah uputio u manastir.

Patrijarh Irinej je u manastir Podlastva stigao u 18.30 časova u pratnji velike kolone vozila i uz zvuke mastirskih zvona.

Po izlasku iz automobila, patrijah Irinej je blagoslovio okupljene vjernike, nakon čega se uputio u manastir gdje je počela večernja služba.

U ovom manastiru danas i sutra biće obilježeno 1.500 godina postojanja Manastira Rođenja Presvete Bogorodice i 800 godina samostalnosti Srpske pravoslavne crkve (SPC).

Patrijarh srpski Irinej sutra ujutro u 9.00 časova služiće Svetu arhijerejsku liturgiju sa osveštanjem paraklisa Svetog velikomučenika kosovskog cara Lazara i manastirskih konaka.

Za okupljene će u 12.00 časova biti priređena trpeza ljubavi uz kulturno-umjetnički program, a iz Odbora za obnovu manastira Podlastva ranije je bilo najavljeno da će obratiti patrijarh Irinej i mitropolit Amfilohija.