Nakon zahtjeva ministra Vojina Mitrovića

Srbija ukinula policijske pratnje i konvoje u međunarodnom transportu robe

13:02, 02.04.2020.
Republika Srbija jutros je u potpunosti ukinula policijske pratnje i konvoje u međunarodnom transportu robe a nakon apela koji je prekjuče uputio ministar komunikacija i transporta Bosne i Hercegovine Vojin Mitrović.

"Ukidanje policijske pratnje i formiranja konvoja pomoći će svim vozačima, zdravstvenim i radnicima na graničnim prelazima te svim građanima Bosne i Hercegovine i Republike Srbije u snabdijevanju potrebnom robom i značajno doprinijeti u borbi protiv koronavirusa", rekao je Mitrović za ATV.

Naime, okupljanje vozila koja vrše međunarodni transport za vrijeme vanrednog stanja dovodi do velikih gužvi na graničnim prelazima, čime se stvara mogućnost širenja zaraze na vozače, policajce, carinike i druge radnike na graničnim prilazima.

Na kraju, ministar Mitrović se još jednom zahvalio Vladi Republike Srbije na naporima koje čini kako bi se normalizovalo odvijanje cestovnog prevoza robe u ovim teškim vremenima i izbjegla zagušenja na graničnim prelazima koja nastaju formiranjem dugih kolona.