Nenad Popović

Srbi ohrabreni spremnošću Moskve da se uključi u dijalog o Kosmetu

  • 12.06.2018. 16:05

Lider Srpske narodne partije (SNP) Nenad Popović čestitao je Dan državnosti Rusije ambasadoru te zemlje u Beogradu Aleksandru Čepurinu i poručio da je srpski narod ohrabren spremnošću Moskve da se uključi u dijalog o rješavanju pitanja Kosova i Metohije.

"Uključivanje Rusije u dijalog o Kosmetu bio bi garant očuvanja našeg teritorijalnog integriteta i suvereniteta. Rusija je danas ekonomski i vojno najmoćnija u svojoj novijoj istoriji. Predsednik Rusije Vladimir Putin je do sada više puta pokazao da je najveći prijatelj i zaštitnik srpskog naroda", poručio je Popović. 

On je ukazao da se Srbija nalazi pod velikim pritiskom zapadnih zemalja da legalizuje protivpravnu secesiju svoje južne pokrajine i naglasio da srpski narod to nikada neće dozvoliti, saopšteno je iz SNP-a. 

"Srpski narod je zahvalan Rusiji za principijelnu podršku u odbrani srpskih nacionalnih interesa na Kosmetu i u Republici Srpskoj. Taj osećaj prijateljstva i podrške je uzajaman. Srbija nikada neće uvesti sankcije Rusiji i nikada neće postati član NATO-a. Naše dve zemlje bile su jedna uz drugu u najtežim trenucima u prošlosti, bićemo zajedno i u budućnosti", zaključio je Popović. 

Ambasador Rusije Aleksandar Čepurin istakao je danas u autorskom tekstu u dnevnom listu "Politika" da je moguće dublje uključivanje Rusije u rješavanje kosovskog problema. 

On je naveo da će Rusija podržati odluku koju Srbija i srpski narod smatraju prihvatljivom, te da je za Rusiju polazna tačka u rješavanju pitanja Kosova i Metohije Rezolucija 1244. 

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

    Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    Авионџије

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)