Smilja i Ivica su na pragu devete decenije, a zajedno su 60 godina: "Izvini i oprosti, recept za uspjeh"

20:30, 23.02.2021.
Izvor: Hina
Ona je njegov oslonac, a on njene oči. U dobru i zlu su proveli šezdeset od osamdeset godina života, koliko broje.

Ipak, ono što je najbitnije za njih, jeste i zajednička borba koju su izvojevali, možda i ona najveća, protiv korona virusa.

Smilja i Ivica Ćurko, bračni su partneri šest decenija, a od skora, zbog starosti, započeli su nov život u jednom zadarskom domu za stara lica. Simbolično, prozor njihove sobe gleda na Sfingu, spomenik u Zadru ispred koga se mladi zavjetuju na ljubav i odanost. U intervjuu, ovaj vremšni par govorio je o borbi sa korona virusom, ali i onome što je ključ njihove ljubavi koja godinama traje.

Prvi se korona virsuom zarazio Ivica, a potom i Smilja.

– On je poslije dobio injekcije, pa malo po malo, evo. Samnom polako ide – rekla je ona suznim očima.

Ivica joj je tu malo prekorio riječima “nemoj sad tu da mi plačeš”, ali onda se saznalo da je i on zaplakao kada se Smilja zarazila koronom. Naime, kada ju je vidio kako leži na podu, nije mogao da obuzda suze.

– Pala je za stolom, dole je pala u sobi, mislio sam da je gotova – rekao je ovaj vremešni dekica.

Poslije svega, Ivica se otežano kreće, dok je Smilji oslabio vid, te se šale kako je on njene oči, dok je ona, njegov oslonac. Takav način odnosa njeguju od kako su zajedno, o čemu svjedoče Ivicine riječi kada ga je supruga pred kamerama pitala zbog čega mu je draga.

– Ona mi je najdraža, puno mi je pomogla u životu – rekao je on ponosno.

Ključ uspjeha u ljubavi, Smilja vidi u praštanju i izbjegavanju svađe. Ako već dođe do nje, onda po savjetu ove bake, čovjek mora da kaže najskuplje riječ – izvini i oprosti.

– Ako se nešto naljuti, ja bi preporučila svima da treba oprostiti – rekla je Smilja na kraju razgovora, dodajući kako njih dvoje najviše vole da šetaju, te da od trenutka kada su došli u dom, najviše vole da prođu pored Sfinge, za koju Zadrani pričaju kako ispunjava ljubavne želje.