Nisu pribavljeni na zakonit način

Slučaj Ćuruvija: Izdvojeni dokazi Tužilaštva

07:38, 13.06.2018.
Izvor: novosti.rs
Thumbnail
Vijeće Specijalnog suda u Beogradu, koje vodi postupak za ubistvo Slavka Ćuruvije, vlasnika "Dnevnog telegrafa", donijelo je u utorak odluku da iz dokaza izdvoji deset audio-kaseta na kojima se nalaze bilješke o razgovorima između optuženih za umiješanost u ovaj zločin, uz obrazloženje da nisu pribavljeni na zakonit način. 

Na spornim kasetama, koje su uzete od "Telekoma", nalaze se bilješke od 9. do 12. aprila 1999. sa podacima baznih stanica o komunikaciji optuženih i o lokacijama sa kojih su komunicirali.

Sudija Snežana Jovanović je naglasila da ne postoji službena bilješka o uzimanju ovog dokaza, već samo dopis MUP telefonskom operateru. Punomoćnik Ćuruvijine nevjenčane supruge advokat Nikola Barović je kazao da je te dokaze, koji su ključni, predložilo Tužilaštvo, da su oni prošli kontrolu suda, kao i da bez njih "nedostaje dio mozaika".

Vlasnik "Dnevnog telegrafa" ubijen je 11 aprila 1999. a sudi se bivšim čelnicima resora Državne bezbjednosti Radomiru Markoviću, Milanu Radonjiću i Ratku Romiću. Optužen je i pripadnik Službe Miroslav Kurak, koji je u bjekstvu.