Slovenija: Zaražene još 82 osobe

  • 15.09.2020. 14:35

U Sloveniji je u protekla 24 časa na virus korona testirano 2.247 osoba, a pozitivno je bilo 82, saopšteno je iz slovenačke Vlade.

U bolnicama se trenutno od zaraze virusom korona liječi 50 pacijenata, a 10 je na intenzivnoj njezi, većinom na respiratoru.

Ukupan broj potvrđenih infekcija od početka epidemije povećao se na 3.831, a u protekla 24 časa nije bilo novih smrtnih slučajeva, pa broj preminulih ostaje 135, dok je aktivnih slučajeva zaraze oko 900.

Povećani broj dnevnih zaraza proteklih dana zabrinjava slovenačke epidemiologe, pa će o njihovim prijedlozima kako smanjiti drugi talas epidemije popodne danas odlučivati Vlada.

Portparol slovenačke Vlade Јelko Kacin najavio je danas da će zbog povećanog broja hospitalovanih osoba uskoro biti otvorema i četvrta kovid bolnica.

On kaže da današnje brojke o novooboljelima pokazuju da se situacija sa epidemijom ne popravlja i da se i dalje treba strogo držati propisanih epidemioloških mjera i restrikcija.

Šef vladinog stručnog tima Bojana Beović izjavila je ranije da je broj potvrđenih infekcija na 100.000 u zadnjih 14 dana prešao 40, te da je epidemija "u opsežnom zamahu", a posebno brine sve veći broj hospitalizovanih pacijenata i onih koji su na respiratoru.

"Žarišta zaraze su privatne zabave, radna mjesta i škole", dodala je Beovićeva i ukazala na druženja u lokalima, zbog čega epidemiolozi vladi predlažu ograničenje rada gostionica i lokala u kasne noćne sate.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.