Odluka Vlade Slovenije

Slovenija: Ponovo se priznaju PCR testovi iz BiH i Srbije

  • 09.01.2021. 11:17

Slovenija od danas ponovo priznaje PCR testove iz trećih zemalja, među kojima su BiH i Srbija.

Prema novoj odluci Vlade Slovenije, u tu zemlju će se moći ući uz negativan pi-si-ar test koji se može dobiti i u trećim zemljama ili u institucijama koje priznaje Slovenija ili uz negativne brze testove na antigen, koji se mora uraditi u državama članicama EU ili u šengenskom području.

Ukinuti su brzi testovi na pet graničnih prelaza koje je Slovenija radila od 25. decembra.

- Od danas više neće biti moguće sprovoditi ove brze testove na naših pet graničnih tačaka. Ako nemate negativan test, jedina opcija biće odlazak u karantin - rekao je ministar unutrašnjih poslova Aleš Hojs.

Što se tiče prekida karantina, on se može prekinuti negativnim testom poslije pet dana, a promjena je u tome što će ga od danas moći prekinuti i oni koji imaju privremeni ili stalni boravak u Sloveniji, a ne više samo slovenački državljani, prenijeli su slovenački mediji.

Ulazak u Sloveniju iz zemalja koje su na crvenoj listi bez upućivanja u karantin ili bez podnošenja negativnog testa od danas je dozvoljen licima koja svakodnevno ili povremeno prelaze granicu zbog učešća u obrazovanju ili naučnim istraživanjima, ali pritom moraju priložiti dokaz.

Тагови:
  • 08:00 Емисија: Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:00 Кето кухињица

    Ужине или комплетни оборци прилагођени кето исхрани са ниским удјелом угљених хидрата.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.