Slovenija počinje sa masovnim testiranjem

  • 22.12.2020. 08:14

Dobrovoljno masovno testiranje na korona virus će početi u Sloveniji u 13 gradova, pod okriljem ministarstva zdravlja, prenijela je danas agencija STA.

U Ljubljani, masovno testiranje će se danas obaviti na Kongresnom trgu, dok će tačne lokacije u ostalim opštinama objaviti lokalne vlasti.

U pitanju su brzi antigen testovi, koji se sada tretiraju jednakim kao PCR testovima, dodaje STA.

Ministarstvo zdravlja je saopštilo da testiranje kreće u Ljubljani, Celju, Mariboru, Novom Mestu, Novoj Gorici, Murskoj Sobori, Gradecu, Koperu, Kranju, Velenju, Ptuju, Lenartu i Sevnici.

Dodaje se da neće svi testovi početi istog dana u svim gradovima – Slovenj Gradec je saopštio da će najvjerovatnije u subotu početi sa testiranjem.

Testovi su besplatni, a oni koji budu želeli da se testiraju, dovoljno je samo da ponesu ličnu kartu i zdravstvenu knjižicu. Podrazumeva se da će na mjestima za testiranje biti zahtjevano da se poštuje socijalna distanca i da se nosi zaštitna maska.

Antigen testovi pokazuju rezultate za 15 minuta, a izmedju 30 i 40 testova može da se uradi za sat vremena, ocjenjuje STA.

Тагови:
  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.