Slika Amfilohija iz KC-a: Vučić mu poslao respirator

  • 19.10.2020. 12:55

Nikola Pejović, protojerej i urednik radija Mitropolije crnogorsko-primorske SPC „Svetigora”, vidi se na fotografiji kako pričešćuje Amfilohija Radovića.

Fotografija je navodno od prije nekoliko dana i nastala je na Odjeljenju za pulmologiju Interne klinike KBC-a. Amfilohije se u KBC-u liječi od 6. oktobra.

Jučer je objavljeno da prima lijek „remdesivir”, koji je još nedostupan ostalim korona bolesnicima u Crnoj Gori.

Prema tvrdnjama više izvora „Antene M” iz SPC-a, Aleksandar Vučić je Amfilohiju navodno poslao specijalni tip raspiratora, koji zasad ne postoji u Crnoj Gori, ali ni u redovnom državnom zdravstvenom sistemu Srbije.

Mitropolija crnogorsko-primorska SPC je 11. oktobra saopštila da Amfilohije „od samog početka liječenja nema potrebu za dodatnim kisikom”.

Prethodno, Ambasada Republike Srbije u Crnoj Gori je 9. oktobra objavila da su Vučić i Amfilohije telefonski razgovarali.

- Amfilohije je srdačno zahvalio Vučiću na brizi i pažnji i prinio blagoslov i molitve svom srpskom narodu koji je uz njega i u ovim teškim izazovima – navode izvori.

Iz srpske ambasade „iskazana je spremnost Srbije da u svakom trenutku pomogne na bilo koji način, ako za to bude potrebe”.