Trećeplasirani nakon prvog kruga

Škoro otkrio za koga će da glasa na izborima u Hrvatskoj

  • 30.12.2019. 20:38

Miroslav Škoro, trećeplasirani kandidat nakon prvog kruga predsjedničkih izbora u Hrvatskoj, nije želio sugerisati svojim biračima za koga da glasaju u drugom krugu 5. januara. Ipak, otkrio im je šta će on uraditi.

"Svakako ću izaći na izbore i neću dozvoliti da manipuliraju mojim listićem. Uzet ću svoj listić na biračkom mjestu i vlastitom kemijskom olovkom zaokružiti, ali ne ni broj 1 ni broj 2. Nadopisat ću i zaokružiti broj 3 - vas, svoj hrvatski narod", rekao je Škoro u videoporuci objavljenoj danas na Facebooku.

Prethodno je istakao da mu je mnogo birača pisalo i tražilo savjet kako da postupe u drugom krugu, ali i dodao da im taj savjet ne može dati.

"Mislim da nemam pravo govoriti vam šta da činite. Imam povjerenja u vas, znam da ćete, kao i u prvom krugu, napraviti ono što smatrate najboljim za Hrvatsku", rekao je, između ostalog, Škoro.

Dodao je kako će zbog odluke da dopiše broj 3 na listić ponovo postati "meta napada", ali je poručio da za manje zlo i ovaj postojeći sistem više ne može i neće glasati.

"Vi ste meni dali svoj glas u prvome krugu, a ja ću vama svoj u drugome, dok zajedno na parlamentarnim izborima ne pometemo ovu oligarhiju i vratimo Hrvatsku narodu", istakao je Škoro.

Objavio je i da će se kandidovati na idućim parlamentarnim izborima.

U drugom krugu predsjedničkih izbora u Hrvatskoj u nedjelju, 5. januara, birači će glasati za Zorana Milanovića ili aktuelnu predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.