Škoro: Nema razloga ni za kakvo pomirenje

  • 05.08.2020. 15:32

Potpredsjednik Hrvatskog sabora Miroslav Škoro izjavio je da nema razlog ni za kakvo pomirenje Hrvata i Srba, kao i da je danas u Kninu, na obilježavanju 25. godina od zločinačke akcije "Oluja", bilo više policije i vojske nego naroda.

Škoro kaže da tolika količina osiguranja i ograda tokom svečanosti u Kninu nije bila nikada do sada.

"Stavljati toliku količinu osiguranja i ograda, dijeliti narod, ne dopuštati mu da odlazi na kninsku tvrđavu, da ulazi u crkvu i na misu, mislim da je to bez obzira na virus korona i epidemiološke mjere, malo previše demokratije za Knin i za današnji dan", smatra Škoro.

Škoro, koji je odbio da učestvuje u službenom protokolu obilježavanja "Oluje", kaže da je time želio da pokaže da postoji samo jedna, jedinstvena hrvatska država u kojoj su politika i narod uvijek zajedno, što "danas nije slučaj".

On je rekao da se dolasku potpredsjednika Vlade iz redova Samostalne demokratske srpske stranke /SDSS/ Borisa Miloševića na službeno obilježavanje 25. godina od "Oluje" pridaje više pažnje nego što to ona zaslužuje.

Škoro, koji je i lider Domovinskog pokreta, smatra da se premijer Andrej Plenković i predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac "nalaze u bezizlaznim situacijama, pa brane neodbranjivo kako bi osigurali saborsku većinu".

"Mislim da je to nekorektno. S druge strane, Plenković brani poziciju da je ovo vrijeme nekakvog pomirenja, nema razloga za nikakvo pomirenje", zaključio je Škoro.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:00 Народни митинг "Српска те зове", пренос

    '''Народни митинг "Српска те зове", пренос

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)