SDSS-u sva tri mandata

Pupovac: Imaćemo težak Sabor

  • 06.07.2020. 08:01

Rezultati izbora u Hrvatskoj djelimično su očekivani, ali i djelimično iznenađujući, izjavio je predsjednik Samostalne demokratske srpske stranke Milorad Pupovac.

"Bilo je vidljivo da se HDZ oporavlja zadnjih desetak dana, ali da će Restart koalicija proći ovako loše, to nije bilo vidljivo. U cjelini gledano imaćemo težak Sabor", ocijenio je Pupovac.

Na pitanje hoće li SDSS ići u koaliciju s HDZ-om, Pupovac je odgovorio da će njegova stranka sačekati ukupne rezultate.

"HDZ je očuvao političku snagu u političkom životu koja mu pruža mogućnost da formira koaliciju", rekao je Pupovac.

On je dodao kako SDSS u ovom trenutku ne razmišlja o postavljanju uslova HDZ-u, već isključivo o svojim izbornim rezultatima.

SDSS-u sva tri mandata srpske manjine

Na izborima održanim u nedjelju u Hrvatskoj, najviše glasova srpske nacionalne manjine dobili su kandidati SDSS-a Milorad Pupovac, Dragana Јeckov i Boris Milošević.

U 12. izbornoj jedinici, u kojoj nacionalne manjine biraju osam zastupnika, Pupovac je osvojio 10.732 glasa, Јeckov 8.375, a Boris Milošević 7.712 glasova.

Pored njih, kandidati su bili Srđan Milaković (2.010 glasova), Siniša Ljubojević (1.196) i Јovica Radmanović (1.178).

Mađarsku nacionalnu manjinu u hrvatskom Saboru ponovno će zastupati kao i u posljednjem sazivu Robert Јanković koji je bio i jedini kandidat.

Za zastupnika italijanske nacionalne manjine ponovno je izabran Furio Radin koji je bio jedini kandidat, a za njega je zanimljivo to što je u saborske klupe prvi put ušao još 1992. i smatra se najdugovječnijim poslanikom.

Najviše glasova češke i slovačke nacionalne manjine ponovno je, kao i na posljednjim parlamentarnim izborima, osvojio Vladimir Bilek (1.514), dok je njegov protivkandidat Ivan Komak dobio 180 glasova.

Veljko Kajtazi ponovno će biti poslanik pripadnika austrijske, bugarske, njemačke, poljske, romske, rumunske, rusinske, ruske, turske, ukrajinske, vlaške i jevrejske nacionalne manjine.

Poslanik za albansku, bošnjačku, crnogorsku, slovenačku i makedonsku manjinu ponovno će biti Ermina Lekaj Prljaskaj koja je s 1.708 glasova pobijedila šestoricu protivkandidata.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)