Sastanak mitropolita Amfilohija i premijera Crne Gore Duška Markovića

  • 13.02.2020. 21:18

Crnogorski premijer Duško Marković sastaće se sutra sa Njegovim visokopreosveštenstvom mitropolitom crnogorsko-primorskim Amfilohijem.

Iz Vlade Crne Gore saopšteno je da je riječ o prvom sastanku Markovića i mitropolita Amfilohija od stupanja na snagu Zakona o slobodi vjeroispovijesti.

Marković je 28. januara uputio mitropolitu Amfilohiju pismo u kojem ga je pozvao na dijalog o Zakonu o slobodi vjeroispovijesti.

U Crnoj Gori je krajem decembra prošle godine usvojen Zakon o slobodi vjeroispovijesti kojim je predviđeno da država postaje vlasnik svih vjerskih objekata izgrađenih do decembra 1918. godine ukoliko se ne utvrdi da je neka od vjerskih zajednica stvarni vlasnik.

Usvajanje tog zakona naišlo je na otpor vjernika SPC u Crnoj Gori zbog čega su organizovani molebani i litije širom zemlje, kao i u pojedinim gradovima u Republici Srpskoj i Srbiji.

Od usvajanja spornog zakona, molebani i litije održavaju se u Crnoj Gori svakog četvrtka i nedjelje.

  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Сваког радног дана од 6 часова и 55 минута и викендом од 8 часова и 30 минута очекују вас актуелне теме, најновије информације и занимљивости.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+) (Р)

    ''''''''''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.