Rat narko bandi

Šamarao ga u teretani: Evo zašto su gorjeli motori u Splitu

  • 05.12.2021. 11:38

Eksplozija koja je odjeknula splitskim Pujankama na vidjelo je izvukla stari problem grada podno Marjana, obračun narko bandi. Policija je u petak obavila uviđaj u Tijardovićevoj ulici i saopštila kako je požar podmetnut, a vatra je progutala jedan ‘Golf’ i devet motocikala.

Garažu su kao sklonište automobila i motocikala koristili dileri iz Splita i Solina kako bi spriječili konkurenciju i dobavljače narkotika kojima su ostali dužni da im zapale vozila.

No, to se upravo dogodilo. Slobodna Dalmacija saznaje kako jedan od njih živi na Pujankama, a redovno radi s tzv. solinskom ekipom. Osim dilanjem, bave se i ugostiteljstvom, a ovaj slučaj upućeni već povezuju i s bacanjem ručne bombe pod automobile prije mjesec i po dana u Solinu, kada su oštećena četiri vozila, od kojih su dva u vlasništvu članova porodice M.K.-G. (42), otprije poznatog policiji, ali i pravosuđu, po preprodaji droge.

No, on je nakon incidenta demantovao je da se radi o napadu na njega, već da je tu veče u blizini bila svadba s koje je naišao jedan od gostiju i bacio topovski udar koji je slučajno oštetio automobile. Ovog su puta ipak, u Tijardovićevoj ulici, izgorjela i njegova vozila.

Zbog pošiljke izvadio pištolj

I prije mjesec dana spominjalo se kako bi uzrok nevolja mogao biti dug od 35.000 evra za turu kokaina iz Zadra, a palež u garaži ponovno je na ulici aktivirao ovu temu. A zbog iste je pošiljke prošlog ljeta umalo došlo do krvavog obračuna u kafiću u Solinu kada su uhapšena dva muškarca i zaplijenjen je pištolj, ali i mobilni telefon u kojemu su pronađene poruke o kokainskom dugu.

Jednog od ta dva uhapšena muškarca je u poznatijoj solinskoj teretani šamarao vlasnik jednog od vozila smještenih u garaži na Pujankama. U svakom slučaju, pune ruke posla za policijske inspektore, tim više što osobe iz tog miljea ne surađuju u otkrivanju počinitelja jer time inkriminiraju i sebe.

Problem je, međutim, što među vozilima u garaži nisu samo ona koja koriste kriminalci, već su štetu pretrpjeli i građani koji nemaju veze s uličnim obračunima. A u neposrednoj blizini narko baze osnovne su škole.


Тагови:
  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.