Hrvatska

Sa 186 na sat snimio vlastiti odlazak u smrt: Automobil smrskan

  • 20.04.2021. 11:10

Željko Džanija (31) snimio je vlastitu smrt. Jeziva snimka, na kojoj vozač stišće papučicu gasa i istovremeno drži mobitel usmjeren na kontrolnu tablu te šalje svoj snimak, postala je "krunskim dokazom" bijesne vožnje, koja je u slavonskom mjestu Zapolju završila tragično za vozača.

Dok trešti narodnjak, vozač s 59 "napucava" brzinu na ravnoj cesti kroz Zapolje na 186 km/h, a brisači rade na najbržoj brzini, što svjedoči o tome koliko je jaka kiša, a kolovoz klizav. Odjednom vozilo počinje smrtonosni ples, muzika trešti i dalje, a mobitel je snimio i zaštitnu masku, vjerojatno vozačevu.

Slomio rasvjetni stub

Vlasnici Mercedes još u cjelini nije ni platio. Nju će, pak, policija prijaviti jer je dala vozilo osobi koja nema položen vozački ispit. O silini udara svjedoči činjenica da je Mercedes potpuno zgužvan. Osim nepoloženog vozačkog ispita, korištenja mobitela, nekorištenja pojasa, 31-godišnji vozač sam je izazivao smrt. Kiša je pljuštala po cesti koja je na tom dijelu ravna poput piste, ali kad je izgubio kontrolu nad upravljačem, vozilo je, poput kuglice flipera, "šaralo" cestom i izvan nje. Prema onome što je ustanovila policija, Mercedes je prvo udario u betonski  ivičnjak kolovoznog ulaza, potom u rasvjetni stub, pa u metalne stubove dvorišne ograde. Uslijedilo je prevrtanje i udarac u tri voćke, a vozač je ispao iz vozila i na mjestu poginuo.

Ali, mobitel je ostao u autu i nastavio snimati. O silini udarca svjedoči to da se drveni rasvjetni stub prelomio, popucali su metalni vodiči, zbog čega je Zapolje ostalo nekoliko sati bez električne energije.

Prema vozačevu statusu na društvenim mrežama, vidi se da je bio "fan" trokrake zvijezde, u čemu su ga prijatelji podržavali. Ono što proživljavaju stanovnici Zapolja i okolnih sela, prepričao je mještanin koji je želio ostati anoniman:

- Bilo je pitanje trenutka kad će se dogoditi takva nesreća. Svakodnevno svjedočimo takvim divljanjima i ništa se ne događa. Očito im nitko ništa ne može, i svi ih se klone - kaže ogorčeno. Kako smo saznali, 31-godišnjeg vozača policija je ranije prijavljivala i zbog brze vožnje i zbog vožnje bez vozačke dozvole, ali on očito za sve to nije mario.

- Od rizičnih činioca koji dovode do saobraćajne nesreće, nedostaje još konzumacija alkohola i opojnih sredstava. Takođe, i uopšteno psihofizičko stanje osobe - umor, neispavanost, stres i sl. - može biti posebno rizično ako je u kombinaciji s uzimanjem droga i alkohola - navodi Ljiljana Mikuš, prva potpredsjednica Hrvatskog psihološkog društva.

(Jutarnji.hr)

Тагови:
  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?