Haos u Čačku

Rušili kuću i zatrpali nesrećnog stanara

17:34, 13.06.2018.
Izvor: novosti.rs
Thumbnail
Prilikom rušenja objekata u Čačku, na trasi buduće Ulice 10, čija je izgradnja u toku, teško je povrijeđen Stefan Stojadinović (23) iz Kragujevca. Na njega se obrušio plafon kuće, koju su bagerom rušili radnici JP “Gradsko zelenilo” ne znajući da se Stefan uopšte nalazi u njoj!?

Njegov poziv za pomoć u posljednjem momentu čuo je komšija Saša Rakićević, koji je jedva zaustavio vozača teške mašine. Kada su utrčali među ruševine, Stefan je bio prekriven sa pola metra cigle i šuta, u velikoj prašini. Zapomagao je, urlao od bolova. Nije znao ni ko je, niti gde se nalazi, bio je dezorijentisan...

Ekipa Hitne pomoći odmah ga je prevezla u urgentni centar čačanske bolnice, odakle je prebačen u KC u Kragujevcu. Prema prvim informacijama, mladić nije životno ugrožen, dosta je ugruvan i ima tešku povredu kuka.

Vlasnik kuće koja je rušena, Aco Ognjević kazao je da je ovaj događaj strašan i sraman, jer njegova kuća po slovu zakona nije mogla biti rušena dok mu se ne isplati odšteta za objekat. On dodaje da niko nije obavestio vlasnike kuća na ovoj trasi kada će one biti rušene, niti je gradilište adekvatno obezbjeđeno.

"Stefan je živio u mojoj kući. Došao je u Čačak iz Kragujevca, jer je ovde pronašao posao. Uskoro je trebalo da mu se žena i dijete presele ovde. Ne smem ni da pomislim šta bi bilo da je njegovo jednogodišnje dijete zatrpano," rekao je Ognjević, profesor u Gornjem Milanovcu, koji je najavio tužbu protiv grada i izvođača radova.

"Kada sam pitao rukovodioca radova, izvesnog Šelovića, kako je moglo ovako nešto da se dogodi, te da su zamalo ubili čoveka, on mi je drsko odgovorio da je on prije početka radova viknuo u pravcu kuće i pitao da li ima neko u njoj. Pitam se da li je pomislio da je neko možda zaspao, da je taj neko možda gluv? Šelović mi je, kada sam ga pitao kako mogu da ruše moju kuću kada nisam isplaćen, odgovorio da ima naređenje da ruši, a da ja mogu da ih tužim, ali da ću na sudu dobiti, citiram, “ku..c”. Idem do Strazbura, ovo je šokantno," kaže vlasnik kuće.