Skadarsko jezero

Ronioci pronašli tijelo dvanaestogodišnje djevojčice

  • 05.02.2019. 13:43

Ronioci su danas pronašli tijelo dvanaestogodišnje djevojčice nedaleko od mjesta na kojem se utopila sa još tri lica u Skadarskom jezeru kod ostrva Vranjina kada se prevrnuo čamac.

Iz Direktorata za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Crne Gore saopšteno je da je tijelo djevojčice pronađeno danas iza 12.00 časova. 

Direktor Regionalnog ronilačkog centra Veselin Mijajlović rekao je crnogorskim medijima da su ronioci pronašli tijelo djevojčice zaglavljeno u granama. 

"Tijelo je pronađeno u koritu rijeke Morače i izvučeno na obalu, čekaju se nadležne službe koje će ga preuzeti", dodao je on. 

Ronioci nastavljaju potragu za ocem djevojčice Ratkom Kumburovićem i njihovim prijateljem Darkom Vujoševićem, koji su se takođe utopili, a iz vode je odmah nakon nesreće u nedjelju, 3. februara, izvučeno tijelo njene majke, trudnice Jane Kumburović. 

Manastirski brodić, kojim je monah manastira Vranjina, Neofit od manastira do obale pevozio osam vjernika prevrnuo se u nedjelju, 3. februara, kod Vranjine. 

Monahu Manastira Vranjina Goranu Kimpanovu (43), koji je upravljao čamcem nakon čijeg se prevrtanja utopilo četvoro lica u Skadarskom jezeru, određeno je zadržavanje do 72 sata. 

U saopštenju Direkcije navodi se da su u potragu uključene spasilačke službe Nacionalnog parka Skadarsko jezero, pripadnici Službe zaštite i spašavanja Podgorica, ronioci Regionalnog centra iz Bijele, policija i građani. 

"U akciju će biti uključen i helikopter Avio-helikopterske jedinice MUP-a koji će pretraživati teren iz vazduha, a ronioci savremenim sonarom Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju detaljno pretražuju korito", dodaje se u saopštenju. 

Foto: Vijesti.me

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?