Na autobuskoj stanici u Peći

Rođak Ramuša Haradinaja izboden nožem i pretučen šipkama

  • 30.04.2019. 20:59

Nekoliko maskiranih napadača napali su u utorak na autobuskoj stanici u Peći dvije mlađe osobe, i nanijele im povrede noževima i metalnim palicama. Jedan od napadnutih je E.H. rođen 2001. godine, inače rođak Ramuša Haradinaja, koji živi u ovom gradu.

Kako pišu prištinski mediji, napad se dogodio oko 17 sati. Na lice mjesta došla je policija, a povrijeđeni mladići prevezeni su u bolnicu u Peći. Jednom je ukazana hirurška pomoć, dok je drugi brzo pušten kući.

"Povrijeđeni ima rane na glavi i po nogama, ali mu život nije ugrožen",  rečeno je iz bolnice.

Kako nezvanično navode tamošnji mediji, pozivajući se na izvor iz bolnice, jedan ima sedam rana na glavi od noža i metalne palice, i jednu ranu na nozi. Drugi povređeni ima posjekotinu na čelu.

"Napad su izvršili još neidentifikovani napadači. Policija radi na njihovoj identifikaciji i hapšenju",  kažu iz policije.

"Koha ditore" piše da je njihov novinar bio prisutan kada su policiji opisali napadače.

"Bilo ih je dvojica, bili su obučeni u crno i sa maskama na licu. Udarali su ih metalnim šipkama, izboli i kamenovali. Jedan je rekao drugom da ga ne udara u glavu, ali ga je ipak pogodio. Onda su otišli",  rekli su svjedoci na licu mjesta.

Kako se ispostavilo, jedan od napadnutih je E.H. rođen 2001. godine, inače rođak Ramuša Haradinaja, koji živi u Peći. Radi se o teže povrijeđenom mladiću.

Drugi povrijeđeni je S.U. rođen 2002. godine.

Тагови: