Hrvatska

Radoje osumnjičen za ubistvo maloljetnice, prijetu mu 15 godina robije

  • 18.02.2020. 21:50

Radoje R, 30-godišnji državljanin BiH, doveden je danas pred sudiju istrage zbog smrti maloljetne djevojke čije je tijelo u subotu ujutro pronađeno u zagrebačkom naselju Sopot. Čeka se odluka o pritvoru.

Policija 30-godišnjaka tereti za omogućavanje trošenja droga i nepružanje pomoći. Prijeti mu do 15 godina zatvora ukoliko se dokaže da je on krivac za smrt maloljetnice.

– Pripadnici Policijske uprave zagrebačke u koordinaciji s Upravom policije i nadležnim županijskim državnim odvjetništvom završili su saslušanje 30-godišnjeg državljanina BiH zbog sumnje u počinjenje krivičnog djela omogućavanje trošenja droga i krivičnog djela nepružanje pomoći. Nastavlja se kriminalističko istraživanje u cilju utvrđivanja svih relevantnih okolnosti ovog događaja. Osumnjičeni je u nakon saslušanja predat pritvorskom nadzorniku, a krivična prijava je dostavljena nadležnom županijskom državnom odvjetništvu – saopštili su iz policije.

Uhapšeni je policiji rekao kako je s djevojkom bio u stanu u petak naveče. Zaspao je, a kad se probudio, prema njegovim riječima, djevojka je već bila mrtva.

Još uvijek nije poznato kako se tijelo djevojke našlo u zgradi udaljenoj nekoliko stotina metara od stana u kojem je Radoje R. s njom boravio. Tijelo djevojke je bilo zamotano u tepih i ostavljeno pred podrumom zgrade u novozagrebačkom naselju Sopot.

Djevojka je bila maloljetna i pobjegla je iz roditeljskog doma. Prije tri godine bila je u Centru za pružanje usluga u zajednici Dugave na evaluaciji, gdje je procijenjeno da joj je potreban smještaj u domu za maloljetnike.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?