Radnici Hrvatske elektroprivrede poslati kući, zaražena još jedna osoba koronom

  • 26.02.2020. 13:19

Nakon što je potvrđeno da je zaražen i brat blizanac prve zaražene osobe od virusa korona u Hrvatskoj, i da radi u Hrvatskoj elektroprivredi zatvoren je restoran u zgradi, a dio zaposlenih je poslan kući.

- Stanje u Hrvatskoj elektroprivredi u vezi sa zarazom virusa korona je pod nadzorom. Po saznanju da je jedna od osoba kod koje je potvrđena zaraza virusom korona, zaposleni s radnim mjestom na lokaciji sjedišta HEP grupe u Zagrebu, na navedenu lokaciju su došli nadležni epidemiolozi Nastavnog zavoda za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar, koji su odmah počeli s epidemiološkim pregledom i provjerom svih prostora u kojima se kretao oboljeli.

- Shodno njihovim uputama, u HEP-u se provode preporučene mjere. Svi zaposleni za koje se utvrdilo da su bili u bliskom socijalnom kontaktu s oboljelim, obaviješteni su da trebaju kod kuće ostati u samoizolaciji. Date su im upute da prate svoje zdravstveno stanje te da se u slučaju pojave simptoma bolesti telefonski jave svom doktoru i nadležnom epidemiologu. Otkazani su svi veći radni sastanci koji nisu nužni da odvijanje radnih procesa. Zaposleni se upućuju da primjenjuju pojačane higijenske mjere i druge mjere preporučene od strane epidemiološke službe. Tokom dana provesće se dezinfekcija svih prostora u sjedištu HEP-a kojima se kretao oboljeli - navodi se u saopštenju HEP-a.

Ovlaštene službe HEP-a osiguravaju uslove za integritet radnih procesa u HEP-u od važnosti za funkcionisanje elektroenergetskog sistema Hrvatske - poručili su iz HEP-a.

Тагови:
  • 20:10 Емисија: Досије

    ''Емисија: Досије

  • 20:45 Серија: Од јутра до сутра

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:30 Серија: Авионџије

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Прича о озлоглашеном нарко босу, једном од најопаснијих и крволочнијих мафијаша.

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.