Predsjednik SDSS-a

Pupovac: Poruka "ubij Srbina" na kraju će ubiti Hrvatsku

11:27, 16.06.2019.
Izvor: Srna
Thumbnail
Predsjednik Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) Milorad Pupovac smatra da su hrvatska politička elita, kao i cijela javnost, zarobljenici poruke "ubij Srbina" i da se tome ne usude suprostaviti.

Pupovac je ocijenio da ni ne znaju da će to skandiranje, ako mu se ne stane na kraj, ubiti Hrvatsku. 

On je naglasio da je u Saboru nedavno morao da kaže da je Hrvatska zemlja mržnje i etnički motivisanog nasilja i da je takvo stanje u medijima, na društvenim mrežama, na stadionima, koncertima, po fasadama zgrada... 

"I u Saboru se mogu čuti poruke mržnje prema pripadnicima romske i srpske manjine, kao i prema različitim političkim protivnicima, kakvih dugo nije bilo u hrvatskom parlamentu", rekao je Pupovac za riječki "Novi list". 

Prema njegovim riječima, današnja zvanična ideologija nema u sebi ideju pomirenja čak ni u mjeri u kojoj je imao Franjo Tuđman. 

"Na temelju nje gradi se isključiva Hrvatska, u kojoj je višak Milorad Pupovac, ali i desetine drugih saborskih zastupnika", kaže Pupovac. 

Pupovac je ocijenio da porast nacionalizma i ksenofobije nije samo evropski već i svjetski trend, ali da "u Hrvatskoj ima jedno endemsko stanje koje je povezano s tim trendom".