Sabor

Pupovac: Od danas me smatrajte ratnim zločincem

  • 12.06.2019. 12:09

Na početku današnje saborske sjednice predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac govorio je o posljednjim slučajevima nasilja nad pripadnicima srpske nacionalnosti, a spomenuo je i slučaj profesora kojem je izrečena opomena pred otkaz zbog statusa na Fejzbuku o izletu u Vukovar.

Pupovac govorio o mržnji i nasilju

Pupovac je rekao kako živi u zemlji mržnje i nasilja. 

"Ne živim ni s trunkom mržnje, ali živim u zemlji mržnje i nasilja, motivisanog etničkom mržnjom i etničkim nasiljem. I kad još k tome da čujem da je jedna osnovna škola u Zagrebu izrekla opomenu pred otkaz nastavniku, predsjedniku Mense, dakle među najinteligentnijim ljudima ove zemlje, zbog toga što je na svom poslu na Fejzbuku napisao nešto o čemu bismo svi trebali razmišljati", rekao je Pupovac.

Kazao je da se djeci koja posjete Vukovar govori da je Vojislav Stanimirović ratni zločinac. 

"Ako je on, od danas slobodno i mene smatrajte ratnim zločincem. Pozivam DORH da čuje što sam rekao. Ja sam ratni zločinac koji se bori protiv rata i mržnje već 30 godina i borit ću se i bit ću u klubu takvih zločinaca. I onda se čudimo što djeca, čemu pridonosi i veliki broj ljudi u saboru koji svojim porukama mržnje prema svojim kolegama drugačijih političkih uvjerenja ili etničke pripadnosti, čudimo se što ta djeca posežu za nasiljem. I krivimo njih, ali nisu oni krivi, krivi smo mi. Krivi su oni koji su na mjestu predsjednika Republike i slušaju kako se viče "Ubij, ubij Srbina" i kažu nismo čuli", rekao je čelnik SDSS-a.

Zekanović ga napao

Zatim je za govornicu izašao HRAST-ov Hrvoje Zekanović te je žestoko napao Pupovca. 

"Hrvatska nije zemlja mržnje. Jedini koji širi mržnju u Hrvatskoj je Milorad Pupovac jer se nikada neće pokloniti žrtvi Vukovara i upravo relativizirajući ono što je radio Vojislav Stanimirović, on poriče Domovinski rat", poručio je Zekanović i rekao da je nakon pada vukovarske bolnice Stanimirović rekao da je "pao posljednji ustaški bastion u Vukovaru". A on je bio i gradonačelnik okupiranog grada Vukovara. I to je naš Milorad zaboravio".

"Oči su mu pune suza kad govori o Jasenovcu, a kada govori o Vukovaru i o relativiziranju zločina, e onda se usudi ovdje u saboru relativizirati Domovinski rat. Gospodin Milorad Pupovac nikada u svom životu nije izgovorio te dvije riječi, Domovinski rat. Ne usudi se jer ga ne priznaje", kazao je za govornicom Zekanović.

Тагови: