Predsjednik SDSS-a

Pupovac: Ja sam taj kojem treba prvom i zadnjem suditi

  • 28.09.2019. 18:56

Predsjednik SDSS Milorad Pulovac izjavio je danas u Varivodama, povodom zahtjeva hrvatskih vojnih invalida i podnošenja kaznene prijave protiv njega da nema poseban komentar, dodajući “neka sude svakome kome misle da treba suditi, a meni na prvom mjestu”.

Pupovac je danas u selima Varivode i Gošić prisustvovao vjerskom obredu i komemoraciji u organizaciji Srpskog narodnog vijeća (SNV) i opštine Kistanje, za 16 poginulih i ubijenih srpskih civila krajem avgusta i septembra 1995. godine, nakon operacije “Oluja”, prenijela je Hina.

Upitan da prokomentariše podnošenje kaznene prijave udruženja HVIDR Državnom tužilaštvu Republike Hrvatske (DORH) zbog njegovih nedavnih izjava kojima je današnju Republiku Hrvatsku uporedio sa NDH, te zahtijeva da se poništi koalicija, rekao je kako na to nema komentara, ali da svako radi ono što misli da treba da radi.

– Rekao sam vam da nemam komentara na to – istakao je Pupovac, dodavši: “Neka sude svakome kome misle da treba suditi, a meni na prvom mjestu. Ja sam taj kojem treba prvom i zadnjem suditi. Toga sam svjestan. I neka sude, kako god žele”, kazao je Pupovac, prenijela je Hina.
Novinari su ga pitali i da li je zadovoljan saradnjom sa premijerom Andrejom Plenkovićem, na šta je kazao da današnji događaj nije mjesto za to već je mjesto za sjećanje i komemoraciju.

Pupovac je dodao kako poziva “one koji traže da se pokrene postupak protiv njega”, što, kako kaže, podržava, da pozovu državu i da se “sudi onima koji su počinili zločine u Varivodama i brojnim drugim mjestima. Ali i da sude ratne zločine, zločine u privatizaciji, zločine profiterstva i zločine pljačke koji se u Hrvatskoj događa i danas”.

Ubistva u Gošiću dogodila su se 27. avgusta 1995. godine kada je ubijeno sedam mještana, a 28. septembra iste godine u Varivodama je ubijeno devet mještana uglavnom starije životne dobi.

U tim selima nije bilo ratnih aktivnosti, svi ubijeni su bili civili.

Тагови:
  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија

    ''''Серија

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Бизнис клуб (Р)

    Бизнис клуб (Р)