Smatra ponašanje Severine licemjernim

Psihijatar podijelio mišljenje građana: Na čijoj ste strani, Milana ili Severine?

  • 02.12.2019. 12:37

Kada uzmem u obzir sve navedeno, smatram da je licemjerno saosjećati sa osobom koja je svoju medijsku slavu obilno koristila u cilju uticaja na hrvatsko pravosuđe u svoju korist i pri tome koristila brojne mehanizme koji nisu na raspolaganju običnom, malom hrvatskom čovjeku – smatra psihijatar Vukušić.

Nakon presude o kojoj danima bruji cijeli region, poznati hrvatski psihijatar Herman Vukušić iznio je na svom Facebook profilu mišljenje o ovoj temi. A tema je Severina Kojić koja je prije četiri dana izgubila skrbništvo nad sinom Aleksandrom, od kada joj podršku putem medija i društvenih mreža pružaju brojne osobe iz javnoga života.

Ovaj ljekar, pak, smatra kako je to – licemjerno.

Vukušić, koji je i ranije negativno pisao o Severini, objasnio je zašto javnost ne bi trebala saosjećati s utučenom pjevačicom, koja nakon sedam i po godina starateljstvo nad svojim djetetom mora predati bivšem partneru i njegovom ocu.

Juče navečer, u skladu privremenoj mjeri koju je temeljem svoje (nepravomoćne) presude na Opštinskom građanskom sudu u Zagrebu donijela sudija Tea Golub, Milan Popović preuzeo je svojeg maloljetnog sina Aleksandra od Severine.

Od jučer Aleksandar živi sa ocem Milanom, a Severina ga može viđati utorkom i četvrtkom od 15.00 do 20.00, te svaki drugi vikend.

Odmah po objavi presude počele su po lifestyle rubrikama raznih portala curiti suze suosjećanja sa Severinom od strane raznih medijskih posvaduša i tzv. “slavnih javnih osoba” poput Marka Grubnića, Ive Todorić i ostalih.

Također, gotovo svi mediji u zemlji darovali su nemali prostor u svojem izvješćivanju o ovom slučaju.

Pri tome, a što je uobičajeno za Hrvatsku, zaboravlja se kako je presuda sudije Golub posljedica odluke Županijskog suda u Splitu koji je u avgustu 2018. godine temeljem Severinine žalbe ukinuo prvostupanjsku presudu Verice Nikić, sutkinje Opštinskog građanskog suda u Zagrebu.

Prema presudi sutkinje Nikić, maloljetni Aleksandar Popović trebao je živjeti sedam dana kod majke Severine Kojić, a sedam kod oca Milana.

Iste bezrezervno osuđujem i molim da ih se klonite u komentarima ove moje objave – zapisao je psihijatar Herman Vukušić.

Pročitajte još:

Četiri godine neizvjesnosti, kćerka nestala ali je majka i dalje čeka

Djevojka vozilom uletjela u izlog prodavnice bijele tehnike

Uhapšen muškarac osumnjičen da je upucao lovca u ataru

Pronađena Ema, obistinile se slutnje roditelja

Trener Dinama izbačen iz aviona, reagovala i policija

Ubijen trogodišnji sin poslanika u Ukrajini

Povrijeđene iz smrskanog automobila izvlačili vatrogasci

Bludni hirurg bacio bombu na ulicu: U ordinaciji snimao porniće s pacijentkinjama!

Sumnja se da je otrovan: Rajko (21) nakon izlaska iz zatvora preminuo u bolnici