Protestna šetnja u Nikšiću, 120 doktora protiv antiustavnog zakona

  • 28.06.2020. 20:53

Vjernici u Nikšiću večeras su samoinicijativno krenuli u protestnu šetnju nakon što su prisustvovali molebana u Crkvi Svetog Vasilija Ostroškog.

Dušan Krcunović rekao je u ime skoro 120 doktora nauka, univerzitetskih profesora i magistara da je cilj Zakona o slobodi vjeroispovijesti da razbaštini Mitropoliju crnogorsko-primorsku i eparhije, kao i da je direktno usmjeren protiv kulture sjećanja naroda u Crnoj Gori.

"Naše obraćanje nije osuda neistomišljenika već intelektualni način duhovnog otpora prema sili bezumlja. Zakoni koje vlast donosi moraju da spajaju i obavezuju ljude, a ne da proizvode bratske podjele", rekao je Krcunović.

U hramu Hristovog Roždestva u Mojkovcu služen je moleban za očuvanje svetinja, a u hramu i oko njega okupio se veliki broj građana koji su došli da pruže podršku sveštenstvu i crkvi.

Beranci su se samoinicijativno okupili i prošetali do manastira Đurđevi Stupovi, gdje je služen moleban.

  • 13:30 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    ''Кроз објектив камере вођени авантуристом, путописцем и симпатичним пустоловом Робертом Дацешином завирићемо у најзабаченије дијелове свијета.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р)

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.