Miodrag Linta

Protesti u Vukovaru nastavak hajke na Srbe

  • 14.10.2018. 21:39

Predsjednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta ocjenjuje da je protest više hiljada Hrvata u Vukovaru u vezi sa ratnim zločinima nastavak dugogodišnje hajke na Srbe.

"Za proustaške snage u Hrvatskoj svaki Srbin koji je bio pripadnik JNA i vojske i policije Republike Srpske Krajine je ratni zločinac", naveo je Linta. 

On ističe da se u Hrvatskoj dugi niz godina vode montirani procesi protiv Srba za navodne ratne zločine s ciljem da im se nametne teza da su tobože izvršili agresiju i da su zločinačka strana, dok sa druge strane Hrvatska suštinski ne procesuira ratne zločine koje su protiv Srba počinili pripadnici hrvatskih paravojnih snaga, vojske i policije. 

"U prethodnom periodu, nažalost, ni Srbija nije gotovo ništa učinila na kažnjavanju naredbodavaca i počinilaca ratnih zločina nad srpskim civilima i ratnim zarobljenicima", smatra Linta. 

On je pozvao Tužilaštvo Srbije za ratne zločine da počne da procesuira ratne zločine nad Srbima koji su počinjeni na području Hrvatske, BiH i na Kosovu i Metohiji. 

"Tužilac za ratne zločine Snežana Stanojković je izjavila da će odmah po stupanju na funciju da procesuira ratne zločine nad Srbima u hrvatskim zločinačkim akcijama `Oluja` i `Bljesak`. Nažalost, dosad nije bilo pomaka po tom pitanju", navodi Linta.

  • 21:30 Серија: Авионџије

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 23:45 Ноћни програм

    Ноћни програм