Crna Gora

Protest u Pljevljima: Smjena vlasti i ostavka Đukanovića

  • 23.03.2019. 16:45

Opozicione stranke Demos, Demokrate i Crnogorska danas su u Pljevljima održale protest na kojem je istaknuto da je prvi zadatak opozicije da smijeni aktuelnu vlast i da zahtijeva ostavku predsjednika Crne Gore Mila Đukanović.

Predsjednik Demosa Miodrag Lekić rekao je da Đukanović mora podnijeti ostavku i da će to biti prvi korak.

"Ako ne bude htio samovoljno, probuđena svijest građana će to učiniti", poručio je Lekić.

Predsjednik Crnogorske Vladimir Pavićević rekao je da vlast ovih dana "problematizuje razloge građanskih okupljanja", ali da njihova borba neće stati dok ne izgrade funkcionalnu pravnu državu.

"Ustali smo jer želimo da u svojoj državi normalno živimo od svog rada. Želimo državu u kojoj su zaštićena sva prava, gdje vlada zakon, a ne sila jačeg", istakao je Pavićević.

Predsjednik Demokrata Aleksa Bečić ocijenio je da se završava 30 godina "mraka i pakla" i da ponovo dolazi "era bratstva, jedinstva, sloge, poštenja, slobode, dostojanstva, ekonomskog oporavka i pobjeda svih građana Crne Gore".

Po završetku skupa, kolona građana predvođena liderima stranaka i nezavisnim intelektualcima prošetala je ulicama Pljevalja.

Okupljeni su se nakon završetka protesta uputili za Podgoricu gdje će se od 18.00 časova pridružiti građanskom protestu "Odupri se - 97.000".

Protestom "Gotov je! Ne boj se" nastavljena je realizacija "Plana vaninstitucionalnog djelovanja" čiji je cilj osnaživanje građanskog protesta "Odupri se - 97.000" koji će večeras biti održan u Podgorici.

Тагови: