"Gotov je! Ne boj se" 

Protest opozicije u Herceg Novom

  • 30.03.2019. 14:42

U Herceg Novom danas je održan sedmi protest "Gotov je! Ne boj se", čime je nastavljena realizacija plana vaninstitucionalnog djelovanja opozicionih partija Demokratske Crne Gore, Demosa i Crnogorske, s ciljem osnaživanje građanskog protesta u Crnoj Gori.

Lider Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić rekao je da ga Demokratska partija socijalista podsjeća na "stari, raštimovani voz kojem je vrijeme isteklo i kome nema spasa". 

"DPS je u velikom padu. Sa njima neće niko. Unutar partije se svađaju i dijele. Crnoj Gori trebaju promjene, a nakon tih promjena dobićemo novu reformsku vlast, zaustaviti sve mafije koje haraju Crnom Gorom, razbiti kriminal i korupciju i uvesti Crnu Goru u EU", poručio je Bečić. 

Bečić je istakao da se opozicija dogovorila, da se građanska Crna Gora ujedinila i da je ustala poštena Crna Gora, saopšteno je iz Demokratske Crne Gore. 

Predsjednik Demosa Miodrag Lekić istakao je da je predsjednik Crne Gore i lider Demokratske partije socijalista  Milo Đukanović "u opasnosti". 

"Samo manipulanti iz vlasti razdvajaju građansko i političko", naglasio je Lekić. 

Lekić je dodao da "protest neće biti zaustavljen i da svi idu u Podgoricu", a vlast pozvao da se odazove zahtjevima građana. 

Vladimir Pavićević, predsjednik Crnogorske, poručio je da neće biti te prepreke koja bi mogla da ih spriječi da nastave političku borbu za podsticanje građanske integracije i razvoja Crne Gore. 

Predsjednik opštine Herceg Novi Stevan Katić naveo je da su se Novljani danas okupili da bi dali podršku građanskim protestima kako bi i ostali građani Crne Gore živjeli slobodno, dostojanstveno, bez straha, ucjena, pritisaka, tenzija i u blagodetima slobode, kako se već živi u Herceg Novom. 

Kolona građana, na čelu sa liderima ovih stranaka, krenula je u protestnu šetnju Trgom Herceg Stjepana, šetalištem "Pet Danica", do platoa kod spomenika Kralju Tvrtku.