Sezona za zaborav

Propast sezone u Crnoj Gori: Nema čak ni domaćina

  • 02.07.2020. 18:12

Najbolji pokazatelj kraha turističke sezone u Crnoj Gori je da je za jul i avgust stiglo 1,3 miliona rezervacija, a da je u istom periodu prošle godine bilo 4,6 miliona rezervacija, što je praktično nekih 26 odsto, izjavio je suvlasnik hotelske grupe “Montenegro stars” Žarko Radulović.

Prema njegovim riječima, za sada je popunjenost dobra, bolja nego što se očekivalo na početku epidemije korona virusa. Radulović kaže da Splendid malo kaska, jer, podsjeća, ipak to hotel sa 5 zvijezdica i nije vrijeme za te hotele.

Gosti u hotelima Montenegro starsa su uglavnom domaći iz Crne Gore ali i iz Albanije dok je drugih stranaca vrlo malo, gotovo, kaže, zanemarljiv broj, kaže Radulović.

Jelena Kaluđerović portparol HTP Budvanska rivijera kaže da objekti tog preduzeća rade u skladu sa objektivnim okolnostima, o domaćim gostima, a ima gostiju i iz regiona.

- Prema najavama koje imamo mi očekujemo da ćemo imati turiste i sa ostalih EU trzišta. Recimo da je proteklih dana naš hotel Palas u Petrovcu radio punim kapacitetima i zabilježio 100 odsto popunjenosti - rekla je ona.