Hrvatska

Pronađen mrtav migrant

  • 06.02.2019. 22:17

Tijelo mlađeg muškarca, za kojeg policija pretpostavlja da je migrant za kojim se tragalo, nađeno je danas na nepristupačnom šumskom predjelu Vodni dol u sjevernom dijelu Istre u Hrvatskoj.

Potraga je pokrenuta nakon što je na području mjesta Žejane prethodne noći zatečen državljanin Sudana u pokušaju nezakonitog prelaska granice prema Sloveniji. 

On je policiji rekao da je na tom području drugi migrant kojem je potrebna pomoć, saopšteno je iz primorsko-goranske Policijske uprave. 

U potragu su se uključila 22 policijska službenika, 11 pripadnika Hrvatske gorske službe spasavanja iz Rijeke i Pule sa psima tragačima, terenskim vozilom i opremom za pretragu terena, šest vatrogasaca iz Opatije s dva psa tragača te predstavnik Šumarije Opatija. 

Oni su tragali na području Žejana, Lisine i Veprinca na sjeveroistočnim obroncima Učke i Ćićariji do mjesta Dol u Istarskoj županiji. 

Tijelo su našli policajac i član Hrvatske gorske službe spasavanja u pratnji psa tragača danas oko 15.00 časova na oko 1.000 metara nadmorske visine, prenose hrvatski mediji. 

Tijelo mlađeg muškarca prevezeno je u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku u Rijeci radi obdukcije, odnosno utvrđivanja tačnog uzroka smrti i identiteta. 

Sudanac je prekršajno procesuiran prema Zakonu o strancima, navodi se u saopštenju.

  • 20:00 Лутрија РС, Лото

    Пренос извлачења добитних комбинације игре на срећу Лото 7/39 Лутрије Републике Српске.

  • 20:10 Емисија: Прича се

    Политичка, дебатна емисија доноси широк избор актуелних тема, супротстављених ставова, различитих углова, чињеница и реплика.

  • 21:20 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 22:05 Серија: Авионџије (12+)

    ''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:35 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:50 Серија: Ред Рок (12+)

    '''Серија: Ред Рок (12+)