Upozorenje roditeljima

Pročitajte poruku mladića koji je umalo stradao u dječijem vodenom parku

  • 20.07.2018. 07:38

Ivan Matijašević, mladić iz Hrvatske koji umalo nije poginuo u dječijem vodenom parku, upozorava sve roditelje na opasnost koja može zadesiti njihovu djecu prilikom igranja u vodenim parkovima.

Vodene parkove koji se nalaze u moru ne sačinjava samo ono što se vidi spolja, nego i podvodne pregrade, kao i gomila užadi koja može predstavljati opasnost i prouzrokovati velike probleme.

Matijašević se sam uvjerio da se tragedija može dogoditi u sekundi te je putem svog Fejsbuka profila odlučio da upozori roditelje prije nego što bude kasno apelujući da djeci obavezno daju prsluk koji će ih održavati na površini vode u slučaju nezgode.

Njegova objava u kojoj objašnjava kako je doveo svoj život u opasnost podijeljena je skoro 2000 puta.

"Plivam od svoje 4 godine, dakle 30 godina. Visok 193 cm, 87 kg, u dobroj formi. Iako dobro poznajem lokaciju na kojoj je park smješten, napravio sam potpuno umalo, smrtnu grešku. Moj savjet: pripazite i malo se raspitajte, jer nije svejedno na kojoj se lokaciji vodeni park nalazi, tu bi trebale biti puno strože kontrole pri izdavanju dozvola. Obavezno djeci koliko god su dobri plivači stavljajte prsluke jer s njima ne mogu roniti nego odlaze na predviđena mjesta za ponovni ulazak u park, a i svakako jedan od roditelja neka ode s djetetom, između ostalog bude i zabavno", istakao je u svojoj objavi Matijašević.

  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Сваког радног дана од 6 часова и 55 минута и викендом од 8 часова и 30 минута очекују вас актуелне теме, најновије информације и занимљивости.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+) (Р)

    ''''''''''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.