Marko Carević

Predsjednik opštine Budva poručio: "Između fotelje i crkve, biram moju crkvu, za svetinje bih dao život"

  • 30.05.2020. 19:43

Zamjeraju mi se litije i blokada grada. Sa tri mjeseca sam kršten i od tada sam u crkvi. Ponosan sam što sam stao da branim svetinje i spreman sam da dam život. Nemam dilemu kad je u pitanju moj srpski narod u Crnoj Gori. Između fotelje i crkve biram moju SPC, biram vjeru, ono što je moja tradicija", poručio je predsjednik opštine Budva Marko Carević.

Inicijativu za smenu Carevića (DF) podnela je Crnogorska, a u strankama koje su na republičkom nivou u opoziciji, tvrde da tako vlast želi da preotme ovu opštinu tri mjeseca pred izbore.

Predsjednik opštine Budva Marko Carević je u obraćanju na sjednici Skupštine opštine Budva povodom inicijative za njegovu smjenu, rekao da mu je mizerno da odgovara na prozivke Crnogorske, niti želi „ne daj bože da se pravda“, prenose podgoričke „Vijesti“.

„Moj prethodnik Dragan Krapović i ja vratili smo 30 miliona vašeg sramnog kriminalnog duga. Za ovih 16 mjeseci koliko sam predsjednik uradilo se više nego za 16 godina. Svi se znamo, svako nosi svoj krst. Svjedoci smo rušenja Ustava Crne Gore. Danas na sceni u Budvi je politička korupcija. Izborna volja građana je prekrojena u Nikšiću, potom u Kotoru, a evo sada pokušavaju i u Budvi“, kazao je Carević i dodao da je „zatekao katastrofu koju je ostavila vlast DPS“.

On je zapitao da li je njegova greška to što je urađeno na desetine projekata, koje je taksativno navodio.

„Idemo na izbore. Pripadam onoj generaciji koja ne prodaje vjeru za večeru. Ne izdajem prijatelje zbog politike. Ovo je moja država Crna Gora, ja gradim Crnu Goru tradicionalnim vrednostima. Vi ste meni rođaci Crnogorci i niko mi nije bliži od vas. Evo, gospodo, izađite na megdan, na izbore. Kako ćete izaći pred građane. Meni je sada inspirativno, i kandidovaću se na narednim izborima. Jer nećemo dozvoliti da dođete više na vlast otimanjem”, poručio je on.

Liderka Crnogorske Anđela Ivanović je, obrazlažući inicijativu za smenu Carevića, rekla da je prvi čovjek Budve prekršio koalicioni sporazum i navela umješanost u milionske korupcionaške afere.

„Carević, iako se koalicionim sporazumom obavezao, nije bio predsjednik svih građana, pošto je bio predsjednik crkvenog odbora. Postoje brojne afere u koje je uključen Carević. Umorna sam od toga da Budva uvijek bude na mapi gdje se predsjednici Opštine optužuju za najteža krivična djela”, kazala je Ivanović.

Nezavisni odbornik u Skupštini opštine Budva, Stevan Džaković, kazao je ranije na konferenciji za novinare da on podržava inicijativu Crnogorske, te kazao da niti je bio otet ili drogiran.

Kazao je da mu je prijetio gradski menadžer Milo Božović.

Džaković, sada nezavisni poslanik, a inače bivši član opozicionog Pokreta za promjene, odlučio je da promijeni stranu i tako omogući promjenu vlasti u Budvi.

  • 07:00 АТВ јутро

    АТВ јутро

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р) (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија

    ''''Серија