Pozivaju Ambasadu SAD da postavi srpsku zastavu na zgradi

  • 28.07.2018. 09:01

Crnogorska opoziciona Nova srpska demokratija /NSD/ pozvala je danas američku Ambasadu u Podgorici da u znak obilježavanja 100 godina američko-srpskog savezništva u Prvom svjetskom ratu istakne na zgradi srpsku zastavu.

Portparol NSD-a Marko Kovačević rekao je da bi se na taj način poslala poruka srpskom narodu u Crnoj Gori da američka Ambasada "nije antisrpska adresa kakvom je prepoznaje veliki broj građana".

"Ovaj gest bio bi izuzetno značajan i prenio bi snažnu poruku svima onima koji misle da mogu u Crnoj Gori graditi svoju nacionalnu i ličnu sreću na nesreći srpskog naroda", rekao je Kovačević.

On kaže da mnogi ljudi vjeruju da je antisrpska politika vlasti u Crnoj Gori, kao i diskriminacija i nasilna asimilacija Srba ohrabrivana i direktno podržana od američkih činovnika.

Kovačević je podsjetio da se ovih dana obilježava 100 godina američko-srpskog savezništva u Prvom svjetskom ratu i događaj iz 1918. godine kada se u čast slobodarskog srpskog naroda na Bijeloj kući vijorila uz američku i srpska zastava.

"Američki predsjednik Donald Tramp se, iskazujući poštovanje prema tim događajima i srpskom narodu, uključio u obilježavanje ovog jubileja, zajedno sa Ambasadom Srbije u Vašingtonu, Srpskom pravoslavnom crkvom u SAD, predstavnicima srpskih organizacija i srpske zajednice u SAD i dijelom svoje administracije", rekao je Kovačević.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија

    ''''Серија

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Бизнис клуб (Р)

    Бизнис клуб (Р)