Ne kriju mržnju

Pozdrav iz Splita: "Ubij Srbina"

  • 19.09.2018. 17:57

Automobil parkiran u Splitu, kraj tvrđave Gripe, vandalizovan je sramotnim natpisom, "ubij Srbina", pišu hrvatski mediji, osuđujući ovaj događaj.

"Nepoznati vandal ne samo da je oštetio automobil za koji je neko sigurno mukotrpno radio, već je pokazao sav odgoj i kulturu iskazivanjem mržnje prema jednom cijelom narodu. "Predivna" razglednica Splita svim stanovnicima i posjetiocima srpske nacionalnosti," piše na portalu "Dalmacija danas".

Na fotografiji se međutim ne vide registarske tablice, ali nije teško zaključiti da su iz Srbije.
Sama slika proširila se i Fejsbukom, a prati je opis "Pa vi idite u Hrvatsku na more", a izazvala je mnoštvo drugih negativnih komentara.

"To je legitimno! Nisu nikog povredili, a pojedincima ako nije jasno da nisu dobrodošli - a došli - pa eto vam onda. To je njihova zemlja!" glasi jedan od komentara, a njegov autor je, ironično, dopisao i "živjelo bratstvo i jedinstvo".

"Ljetos su se Srbi natjecali ko će više navijati za nogometaše. Nogometaše, koji slave uz ustašu Tompsona ili glupsona," napisao je jedan član grupe, i to na ćirilici. Tompsonovo ime, slučajno ili namjerno, bilo je napisano malim slovom.

Na sve to su se javljali i jugonostalgičari gastarbajteri, ističući da oni "liju suze u tuđini, dok se ovde braća svađaju", ali i primjeri uvredljivih natpisa upućenih građanima Hrvatske.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Развратник (16+)

    Серија: Развратник

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок